İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) proje hazırlama uzmanı Özlem Değerli tarafından iki gün süren seminer faaliyetleri Tire Kaymakamlığı himayesinde ve İlçe Milli Eğitim Koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu Toplantı Salonunda kamu kurumu proje birimlerine “Proje Hazırlama ve Yönetme” semineri verildi. 
 

“İlçe Genelinde Her Birimden Proje Eğitimi Alan Personelimiz Var”
Seminere; Tire Kaymakamlığı, Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Vergi Dairesi Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Mal Müdürlüğü, Devlet Hastanesi, Müftülük, Nüfus Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye çalışanlarını temsilen ikişer personel katıldı. 
 

“Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitimi İlçenin Tüm Paydaşlarına Yaydı”
Eğitimde, temel proje kavramları verilip proje döngüsü anlatıldıktan sonra paydaş analizi, mantıksal çerçeve matrisi, faaliyet planlama, bütçe hazırlama ve kays sistemine proje girişleri hakkında bilgilendirme yapılarak projeler hazırlandı. 
İki gün süren eğitime katılanların tüm kurumlardan olması çalışmada çok sesliliği sağlayarak ortaya çıkan projelerin Tire genelini ilgilendiren problemlerin çözümüne yönelik olması verilen eğitimin gerekliliğinin ve yararlılığının göstergesi oldu. 
 

“Ege Üniversite Rektöründen Sürpriz Ziyaret”
Semineri ziyaret eden Ege Üniversitesi Rektörü Sayın Necdet BUDAK, çalışmadan dolayı çok mutlu olduğunu, çözüm odaklı bir toplum olmada proje eğitiminin önemini vurgulayarak katılanları proje konusunda hassasiyetlerinden dolayı tebrik etti.
Seminer sonunda belge töreni düzenlendi. Katılımcılar belgelerini İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Özcan KARPUZ ve Proje Uzmanı Özlem Değerli’nin elinden aldılar. Tire Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz, proje Uzmanı Özlem Değerli’ye teşekkür etti.


 

Editör: Haber Merkezi