İŞ-KUR, Tire Halk Eğitimi Merkezi ve Tire Öğretmenevi işbirliği ile düzenlenen Aşçı Yardımcılığı kursuna katılan 15 kişi bu gün mezun oldu.

Tire Öğretmenevinde düzenlenen programa Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz, Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Adnan Güven, Tire Öğretmenevi Müdürü Ergül Eroğlu, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmenleri Şadiye Kurtça ve Alkın Ziftçi, Gıda Mühendisi Esra Batmazlar ile kursiyerler katıldı.

200 KADIN MESLEK EDİNDİ

Kurs öğretmenlerinden Şadiye Kurtça 7. Dönem Aşçı Yardımcılığı kursunun da başarı ile tamamlandığını kaydederek, “Kursiyerlerimiz 3,5 ay boyunca haftada 5 gün, günde 6 saatlik eğitim aldılar. Her bir kursiyere günlük 25 TL ücret İŞ-KUR tarafından ödendi ve sağlık sigortaları da yapıldı. Bu kurslar ile yaklaşık 200 kadın meslek edindi. Pek çoğu fabrikalarda, okullarda ve gıda sanayiinde iş buldu. Bugün 15 kursiyerimizi mezun ediyoruz. Yeni dönem kayıtlarımız da başladı. Yeni dönem kurslarımız Ocak ayında başlayacak. Katılmak isteyenler bizlere ulaşabilirler” dedi.

İŞ HAYATINDAKİ GERÇEK ÇALIŞMA ORTAMINDA KURS GÖRÜYORLAR

Tire Öğretmenevi Gıda Mühendisi Esra Batmazlar, “Kursları Tire Öğretmenevinde gerçekleştiriyoruz. Tamamen iş hayatındaki gibi bir çalışma ortamında ve belirli bir düzende yemekler hazırlanıyor, servis ediliyor ve temizlik aşamasına geçiliyor. Kurslarımızda belirli modüller ile eğitim veriyoruz. Temel olarak ilk başta hijyen ve sanitasyon eğitimi ile başlıyoruz, sebze, et yıkama ve doğrama, çorbalar modülü, basit kurabiyeler, peçete katlama, masa servis düzeni ile devam ediyoruz. Kursiyerlerimiz usta aşçılardan da eğitim aldılar. Geçtiğimiz hafta mesleğin dünü bugünü ve yarını adlı eğitimde Uluslararası Kuşadası Aşçılar birliği Federasyonundan Uğur Apak, Abdullah Şeker ve Aydın Sürer konuşma yaptılar. Mesleğin kadınlar açısından popülaritesini anlattılar. Mezun olan kursiyerlerimize iş hayatında başarılar diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi