Türkiye’nin en aktif Halk Eğitim Merkezlerinden biri olan Tire Halk Eğitim Merkezi, her yıl geleneksel hale getirdiği Kültür ve Sanat Şölenlerini bu yıl da sürdürecek. Bu yıl Gölet Alanı’nda 7. Düzenlenecek olan büyük şölen için tüm hazırlıklar tamam. Öğrencisinden öğretmenine, idarecisinden müdürüne kadar herkesin büyük bir özveriyle hazırlandığı şölenler 3 gün boyunca devam edecek.

28 MAYIS SERGİ AÇILIŞI

Tire Halk Eğitim Merkezi’nin 1 yıl boyunca yaptığı çalışmalar sergi halinde 28 MayısPazartesi Günü Tren İstasyonu’nda bulunan Hangar Çok Amaçlı Salonu’nda görücüye çıkacak. Hangar’da düzenlenecek olan serginin açılışı ise saat 18:30’da protokol üyeleri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilecek. Sergi büyük şölene kadar 5 gün boyunca devam edecek.

1 HAZİRAN’DA GÖLET’TE BAŞLIYOR

Bu yıl 7. düzenlenecek olan Kültür ve Sanat Şöleni geçen yıllara kıyasla daha coşkulu geçecek. Şölenin Ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle etkinliklerde ağırlıklı olarak Ramazan temalı programlar yer alacak. 1 Haziran’da Gölet Alanı’nda başlayacak olan şölenin açılışı 21:30’da gerçekleştirilecek. Şölenlerin ilk gününde Tire Halk Eğitim Merkezi Mehter takımı ve Halk Oyunları ekibi unutulmaz bir gösteri sunacak. Bu gösterilerin peşinden yine Tire Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı müzik gurubu Türk Halk Müziği Konseri verecek.

BİRBİRİNDEN RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLACAK

Gölet alanında 3 gün boyunca sürecek olan etkinliklerin en renklisi 2 Haziran’da gerçekleştirilecek. Final niteliğindeki ikinci gün etkinliklerinde 9 Eylül Üniversitesi Balkan Halk Oyunları ekibi sahne alacak. Bununla birlikte Kültür Bakanlığı İzmir Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu’ndan oluşan bir ekip, 18 enstrüman ve yaklaşık 40 kişilik sanatçı gurubuyla performans sergileyecek. Programın bu kısmında ağırlıklı olarak Orta Asya Türk Müzikleri ve kendi yöremize ait eserler icra edilecek.

DEFİLE GÖZ DOLDURACAK

Çeşitli dans gösterileriyle zenginleştirilecek olan ikinci gün etkinlikleri defileyle devam edecek. Tire Halk Eğitim Merkezi tarafından 2011 yılından bu yana en az 20 öğretmen tarafından işlenen giysiler, Geleneksel Türk Giysileri Defilesinde gösterime sunulacak. Tire Halk Eğitim Merkezi’nin işlediği özel giysileri şehir dışından gelecek olan profesyonel mankenler taşıyacak. Defilede yaklaşık 30 kıyafetin gösterilmesi planlanıyor.

TASAVVUF KONSERİ İLE SON BULACAK

7. Kültür ve Sanat Şöleni etkinliklerinin üçüncü gününde tasavvuf konseri gerçekleştirilecek. Tire Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından, Yine Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki Tasavvuf Gurubu sahne alacak. Tasavvuf gurubu programın son gününde davetlilere unutulmaz bir gece yaşatacak.

“TÜM HALKIMIZI DAVET EDİYORUZ”

Etkinliklerle ilgili HaberTire Gazetesi’ne konuşan Tire Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turhan Eke tüm Tirelileri Kültür ve Sanat Şöleni’ne davet etti. Eke yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Tire Halk Eğitim Merkezi olarak yılsonu etkinlik programımızı planlayıp onaya sunduk. Tabii ki bu etkinlik programının görsel olarak halkımıza sunulması bizim açımızdan büyük önem taşıyor. Çünkü bu çalışmalar hem ürünü ortaya koyan kursiyerlerimizin ve öğretmenlerimizin yaptıkları çalışmalardan gurur duymasını sağlıyor hem de bir sonraki yılda vatandaşlarımızın bu tür çalışmalara olan ilgisini artırıyor.  Bu sene yılsonu etkinlikleri kapsamındaki çalışmalarımız 28 Haziran Günü açacağımız yılsonu sergimizle başlayacak. Sonra 1-2 ve 3 Haziran’da bu yıl yedincisini gerçekleştireceğimiz Kültür ve Sanat Şöleniyle devam edecek. Şölenimiz dolu dolu etkinlikler içinde gerçekleşecek.  Bu yıl şölenimizin Ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle programlarımız saat 21:30’da yani iftar saatinden sonra başlayacak. Programlarımız halkımızın ilgisine göre saat 00:00’a hatta 01:00 gibi geç saatlere kadar sürebilecek. Bu güzel etkinliklerimizde Tüm Tireli vatandaşlarımızla bir arada olmak bize büyük mutluluk verir. O yüzden tüm halkımızı 7. Kültür ve Sanat Şöleni’ne bekliyoruz.

Editör: Haber Merkezi