Tire İmam Hatip Lisesi’nden Emre Sezgin, Hasan Tavaş ve Hüseyin Tavaş isimli öğrenciler, geçtiğimiz günlerde Tire Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nü temsilen Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın İzmir’de düzenlediği Gençler Arası Bilgi Yarışması’na katılmıştı.

Aralarında Fen ve Sosyal Bilimler Liselerinin de olduğu 3 grup halinde 102 lisenin katıldığı yarışmanın ilk elemelerinde Tire ekibi, 34 lise arasından birinci olarak İl finallerine katılma hakkını elde etmişti. 19 Şubat’ta gerçekleştirilen İl Bilgi Yarışması finalinde büyük bir başarı gösteren Tireli gençler İzmir İl ikincisi oldular. Bu başarının ardından Tire Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Koca, Tire İmam Hatip Okulu Müdürü Mehmet Şerif Nacir, Müdür Yardımcısı Rıdvan Bayram ve gençleri okullarında ziyaret etti.

 Birinci olan gençleri tebrik eden Koca, o gençleri çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. Koca, yaptığı açıklamada, Tiyatro ve Şiir Okuma yarışmalarında ilçedeki gençlerin her sene derece getirmesinin ardından Bilgi Yarışmasında da ilk defa ilçemize derece geldiğini belirtirken; “Tiyatro Yarışmasında Tire ilçesinin farklı okullarından gençlerin yer aldığı Tibet Döngü Grubunun Meydan Oyunu ile İl Birinciliği, Şiir Okuma Yarışmasında Tire Kutsan Anadolu Lisesi öğrencilerinden Hüseyin Özel’in İl Üçüncülüğü elde etmesiyle gençlerimiz İzmir genelinde ilçemizin adını başarıyla temsil etmiştir.“ dedi.

Editör: Haber Merkezi