Merkez Menderes İlköğretim okulu ve 80. Yıl Cumhuriyet İlkokulunda gerçekleşen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. İlkokul 4. Sınıf öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiir ve kompozisyon okudular.
Programda konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz “Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştuğu yeni bir eğitim-öğretim dönemine daha başlamış olmanın sevincini ve hazzını yaşıyoruz. Yüreği okula ilk kez başlamanın heyecanı ile çarpan öğrencilere, arkadaşlarına, velilerine ve bu onurlu mesleği seçen değerli öğretmenlerimize 2018-2019 eğitim-öğretim yılı hayırlı olsun” dedi.
 

“ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZDİR”
İlköğretim Haftası programına katılan Kaymakam Tanrıseven şunları kaydetti:
“Çocuklar geleceğimizdir. Çocuklarımızın, gençlerimizin en iyi eğitimi alması ve geleceğe hazır hale gelmesi en büyük önceliğimizdir. Onların her tür donanımla yetiştirilmesi, geleceğimizin teminatı ve Ülkemizin değerli birer bireyi olarak yetiştirilmesi hepimizin ortak çabası olmalıdır. Peygamberimiz ‘İlim Çin’de de olsa arayınız’ diyor. Bizim de bu şiarla hareket etmemiz gerekir.”
 

Kaymakam Tanrıseven: “EZBERİ DEĞİL, ÖĞRENMEYİ ÖĞRETİN”
“Yeni nesli yetiştirirken, onları ezberciliğe sevk etmeyelim. Aksine öğrencilerimize öğrenmeyi öğretelim. Öğrenme yöntemlerini gösterelim. Düşünen, sorgulayan, üreten öğrenciler yetiştirelim.”
İlköğretim Haftası etkinliklerinde, halk oyunları gösterisi ve anaokulu öğrencilerinin skeç gösterileri büyük ilgi gördü.
 

Öğrencilere Lokma İkram Edildi
Merkez Menderes ve 80. Yıl Cumhuriyet İlkokulu idarecileri tarafından organize edilen programın sonunda öğrenci,veli ve vatandaşlara lokma ikramı yapıldı.
 

Editör: Haber Merkezi