Fatih ŞAŞMAZ – TİRE İHA

Her yıl ekim ayının 13. günü Dünya Afet Risklerinin Azaltılması günü kapsamında İl afet ve Acil  Durum Müdürlüğü bölge genelinde farkındalık yaratmak amacı ile il ve ilçelerde seminer düzenledi.

TAKED TİRE DE FAALİYETE BAŞLADI

Geçtiğimiz aylarda Tire’de bir gurup gönüllü tarafından kendi imkanları ile kurulan TAKED, ilk resmi faaliyetine seminerle başladı. Mehmet Titiz Anaokulu ve Nefise İbrahim Çetin Anaokulu’nda doğal afetler ve korunma yolları hakkında minik öğrencilere hem görsel hem de uygulamalı olarak eğitim verildi.

Alanında Uzman isimler Elvan Demirtaş, Ahmet Aytulum, Ergün Kaba, Volkan Ağım, Berrin Büyükdereli ve Efe Otar’dan oluşan iki gurup iki anaokulunda öğrencilerle bir araya gelerek seminer verdi.

Konu ile ilgili olarak konuşan TAKED Dernek Başkanı  Elvan Demirtaş “Bizler Tire’de bir gurup gönüllü arkadaşın birleşerek kurduğu bir arama kurtarma ekibiyiz. Ekibimiz tam donanımlı ve eğitimli personelden oluşuyor. Biz gönüllülük esasına göre çalışıyoruz. Herhangi bir maddi beklentimiz olmadığı gibi çoğu masrafı hiç çekinmeden kendi cebimizden harcıyoruz. Allah korusun büyük bir doğal afet olduğunda Tire’de yaraları sarmak için bekleyen gönüllü bir ekip var. Donanım olarak tabiî ki eksiklerimiz var. Bunları zamanla aşacağımıza inanıyorum. Bu hafta ekibimle birlikte minik  öğrencilerimize  olası bir afet durumunda ne yapmaları gerektiği hakkında seminer verdik. Faydalı bir seminer oldu. Seminerlerimiz devam edecek. Tire için her durumda her koşulda çalışmaya hazırız.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi