Boğaziçi Eğitim Kurumları Kurucusu ve Müdürü Yunus ÖZFIRAT, konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu:
              “5580 sayılı Kanun kapsamındaki Özel Okullarda öğrenim gören veya görecek öğrenciler için verilecek Eğitim Öğretim Desteği Uygulama e- Kılavuzu yayınlandı. Buna göre eğitim öğretim desteğinden 75 Bin öğrenci yararlanacaktır.
                Kurumumuz Boğaziçi Temel Lisesi gibi Özel Temel Liselerde 24 Bin öğrenci de bu destekten yararlanacaktır.
            ÖZEL TEMEL LİSELERDE EĞİTİM ÖĞRETİM DESTEĞİ  ( 3.960 TL. ) OLDU.
             2018-2019 eğitim Öğretim yılında  Özel Temel Liselerde Teşviği hak eden öğrenciler 3.960 lira eğitim öğretim desteği alacaklardır.
             Öğrencilerimizin Eğitim Öğretim Desteğine (yani Teşvik’e)  müracaat edebilmesi için resmi veya özel bir okula kayıtlı olması gerekmektedir. Böylece kayıtlı oldukları resmi veya özel okulların ,e-okuldaki “Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği” menüsü üzerinden başvuru yapabileceklerdir.
             Önceki yıllarda olduğu gibi okulumuz Boğaziçi Temel Lisesine KAYIT olan öğrencilerin baş vurularını  e-okul üzerinden  biz yapıyoruz. Okul Kontenjanımız fazla olduğu için; okulumuza kayıt olup da TEŞVİK için müracaat eden öğrenciler kendilerine büyük bir avantaj sağlamış oluyorlar.
            Özellikle 9.sınıfa yeni başlayacak olan ve tercih ettiği okullara yerleşemeyen ,özel okul tercih edecek öğrencilerimizin bu konuya önem vermeleri gerekmektedir.10.11. ve 12. Sınıf öğrencilerimizden Teşvik almayan öğrencilerimizin başvuruları da okulumuzdan yapılacaktır.
         


 Teşvikler için takvim süreci şöyledir:
16 Ağustos 2018 - 6 Eylül 2018       
                 (Destekten yararlanmak isteyen öğrencilerin  e-okul üzerinden  başvuruları)
                 (Boğaziçi Temel Lisesine kayıtlı öğrencilerin baş vuruları  okulumuzdan yapılacaktır)
      07 Eylül 2018            (Tercih işlemi yapabilecek öğrencilerin ilanı)      
      07 Eylül 2018            (Öğrencilerin Tercih işlemleri)
      17 Eylül 2018            (Yerleştirme sonuçlarının ilanı)
      17-21 Eylül 2018      (Nakil ve kesin kayıt işlemi)
      Ek yerleştirmeler 24-28 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır.
      Boğaziçi Temel Lisesine  Kayıt olmak isteyen öğrenciler için tüm sınıflarımızda yaz kampanyası devam etmekte olup, özellikle 9.sınıf kayıtları için özel indirimlerimiz mevcuttur.
      Eğitimde esas olan sürekliliktir. Değişmeyen ,güçlü eğitim öğretim kadrosuyla Boğaziçi Eğitim Kurumları hem Temel Lise  hem de Mezunlara Özel Öğretim Kursu  ile yoluna devam etmektedir. İlgileriniz için müracaat: 0 (232) 500 42 42.
       Yeni eğitim öğretim yılında  tüm öğrencilerimize sonsuz başarılar diliyorum.Bu  vesileyle halkımızın Kurban Bayramını içtenlikle kutluyor sevgi ve saygılarımı iletiyorum.
 

Editör: Haber Merkezi