Tire Kaymakamlığının girişimleri ile İzmir Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Ege Ağız Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneğinin katkılarıyla, yüze yakın özel öğrenciye ağız ve diş sağlığı hizmeti verildi.
Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi diş tabibi ve öğrencileri tarafından özel öğrencilere, doğru diş fırçalama teknikleri ve doğru ağız sağlığının nasıl yapılacağı konusunda uygulamalı olarak eğitimi verilerek, diş tedavisi yapıldı.
 

Ceylan Tanrıseven: “Ağız ve Dişlerimizi Koruyalım”
Tire Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde yapılan özel öğrencilerin ağız ve diş sağlığı Taramasına katılan, Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven, uygulamaya katılan özel öğrencilere Diş Macunu ve Diş Fırçası hediye etti. Özel öğrencilere sıcak ve samimi davranan Ceylan Tanrıseven “Engellilere verilen ücretsiz tedaviye emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İzmir’deki hizmetin, engellilerin ayağına getirilmesi memnuniyet verici” diye konuştu.
 

Engelliler Derneği Başkanı Aygün: “Çocuklarımız Gidemedi Onlar Geldi”
Tire Engelliler Derneği Başkanı Şennur Aygün, gerçekleştirilen bu uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Maalesef ki çocuklarımız gidemiyordu, onlar bize geldi. Engellilerimize yerinde verilen bu hizmetten çok memnun olduk. Bu imkanı sağlayan İzmir Valimize ve hizmete önayak olan Kaymakamımıza girişimlerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.


Engelli Ailesi Şeker: “Allah devletimizden razı olsun”
Engelli ailesi İzzettin ve Nurten Şeker, “Çok güzel bir uygulama oldu. Temennimiz bu uygulamaların tekrarının olmasıdır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz, Allah devletimizden razı olsun” dedi.
Mobil ekip tarafından engellilere verilen diş hizmetleri kapsamında, özel öğrencilerin diş tedavileri yapılarak, diş bakımının nasıl yapılacağı anlatıldı. Engelli öğrencilere diş macunu ve diş fırçası da ücretsiz dağıtıldı.


 

Editör: Haber Merkezi