Ergün ÇELİK

Tire’de eğitim veren Melahat Aksoy İlkokulu’nun 3-B sınıfında öğrenim gören öğrencilerin aileleri kısa süre içerisinde 2 öğretmen değişmesine tepki gösterdi. Okul önünde toplanan aileler, yetkililerden yardım istedi. Çocuklarının okula bile gitmek istemediğini ifade eden veliler yaşanan durumun evdeki huzuru da olumsuz etkilediğini ifade etti. Velilerin iddiasına göre sömestri tatiline kadarki 1 aylık süreçte yeni bir öğretmen daha gelecek, ikinci dönem de bir başka öğretmen gelerek eğitime bu şekilde devam edilecek. Buna göre minik öğrenciler bir dönemde toplam 4 öğretmen değiştirmiş olacak.

“ÇOCUKLARIMIZ DENEME TAHTASI DEĞİL”

Öğrenci velilerinden Hatice Coşkun, Tirevizyon’a yaptığı açıklamada çocuklarının deneme tahtası olmadığını söyledi. Coşkun açıklamalarının devamında ise şu cümlelere yer verdi;

“Çocuklarımız birinci sınıfa başladığında sabit bir öğretmenimiz vardı. O öğretmenimiz özel nedenlerden dolayı okuldan ayrıldı. Onun yerine yeni bir öğretmen atandı. Yeni atanan öğretmeni hem çocuklarımız hem de bizler çok sevdik. Aldığımız bilgiye göre yeni öğretmenimiz de görevi bırakmış. Bunu öğrenen çocuklarımız evlere ağlayarak geldi. Çok üzüldüler. Şimdi yeni bir öğretmen gelecekmiş, ondan sonra ikinci dönemde yine bir başka öğretmen gelecekmiş.

Biz aileler olarak bunları istemiyoruz. Kalıcı bir öğretmen istiyoruz. Bizim çocuklarımız deneme tahtası değil. İkide bir başkası geliyor gibi durumlar istemiyoruz”

Editör: Haber Merkezi