Kurtuluş Ortaokulu’nda eğitim gören öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Kurtuluş heyetini Aslanlı yolun başında Anıtkabir 13. Dönem Komutanı Emekli Piyade Albay Muzaffer Taytak karşıladı. Taytak’ın rehberliğinde Anıtkabir’i gezen öğrenciler bugüne kadar Atatürk ile ilgili hiç bilmedikleri detayları öğrendiler. Zaman zaman gözleri dolan öğrenciler tarifsiz duygularla geziyi tamamladı. Gezinin ardından Okul Müdürü Turhan Eke, mozaleye çelenk bıraktı. Çelenk töreninden sonra Anıtkabir anı defterinin başına geçen Eke, o deftere şu cümleleri yazdı;

“Sevgili ATA’M,

Tire Kurtuluş Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri olarak senin huzurunda olmak bizleri çok mutlu etti. Sizin çok sevdiğiniz “Küçük hanımlar, küçük beyler! sizinle gurur duyuyor. Gözlerinizdeki ışık pırıl pırıl yanıyor. Mutluluktan gözlerinin içi gülüyor. İlkelerinizin ışığında yol almaya devam ediyorlar. Onların size karşı olan sevgilerini görseydiniz eğer siz de çok mutlu olurdunuz. Öğrencilerimizden Ankara’ya ve Anıtkabir’e ilk kez gelenler var. Heyecanları görülmeye değer. Bu sevginin sonsuz olduğunu görmek biz öğretmenleri de mutlu ediyor. Bize verdiğiniz görevi yerine getirdiğimizi hissediyoruz.

“Ben ölürsem soylu milletimizin beraber yürüdüğümüz yoldan asla ayrılmayacağına eminim; bununla gönlüm rahat.” Diyorsunuz  ya ATA’M ! Emin ol yaktığın ışık bizler var oldukça sönmeyecek.

Editör: Haber Merkezi