Bu süreçte Kocatürk Okulları, 22 yıllık eğitim tecrübesini “Kocatürk Okulları Uzaktan Eğitim Platformu”nda bir kere daha kanıtladı ve Kocatürklü öğrenciler “Kocatürklü olmak ayrıcalıktır .”hissini yaşadılar.

     Okullara verilen arada Kocatürk Okulları; Turgutlu, Gaziemir, Tire, Üçkuyular, Aydın, Kemalpaşa ve Salihli kampüslerindeki anaokulundan liseye kadar her kademesinde aynı anda uzaktan eğitime başladı. Beden eğitiminden, matematiğe her dersi kapsayan bu eğitim platformunu, Kocatürk Ailesi idarecileri ve öğretmenleri tarafından hazırlandı. İlk hafta öğrencilerin evden eğitime alışmaları amacıyla video ders şeklinde uygulandı. Danışman öğretmenlerin ve velilerin desteğiyle evde sınıf ortamının oluşmasıyla 30 Mart tarihinden itibaren yine tüm kampüslerde aynı anda “Canlı Ders Anlatımı”na geçilecek.

Her öğrenci kendi öğretmenleriyle okuldaymış gibi özel hazırlanmış ders programına göre canlı derslere katılacak, derste öğretmenine soru sorabilecek, öğretmeni öğrencilere ödevlendirme yapmaya devam edecek ve öğrenciler, öğretmenlerinin desteğini hissedebilecekler. Kocatürk Okulları Uzaktan Eğitim Platformu yalnızca canlı derslerle sınırlı kalmayacak. Video ders içerikleri ile zenginleştirilen programda yabancı dil uygulamaları da önemli yer tutuyor. Dijital platformlardan her kademedeki öğrenci, yabancı dilini geliştirmeye devam edebilecek. Ödevler ve deneme sınavları canlı derslerden sonra öğrencilerin öğrendiklerini pekiştirmeleri için yine sistemde yer alacak ve bunların kontrolleri kendi ders öğretmenlerince takip edilecek. 8.ve 12.sınıf öğrencileri için de LGS ve YKS’ye uygun bir müfredat takip edilecek ve sınav grubu öğrencileri online deneme sınavları ile sınav sistemi içinde tutulacak.

        Kocatürk Okulları Uzaktan Eğitim Platformu ile ilgili değerlendirmede bulunan Kocatürk Okulları Kurucusu Mustafa KOCATÜRK: “ Ben her konuşmamda dile getiririm “Biz, kocaman bir aileyiz! “ diye. Ülkemizin içinde bulunduğu bu durumda bu sözümün ne kadar yerinde olduğunu bir kez daha anladım. Her okulumuzdaki her idarecimiz ve öğretmenimiz, öğrencileri için gece gündüz denemeden Ege’nin en büyük zincir okuluna yakışan bir uzaktan eğitim platformu oluşturdu. Evlerinde bilgisayarlarının başında saatlerce çalıştı ve her birinden tek cümle işittim; ‘Öğrencilerimizi özledik’ biliyorum ki bu fedakar öğretmenleri öğrencileri de özledi. Canlı derslerle onları kavuşturacağız. Bu platformun hazırlanmasında ve öğrencilerimize sunulmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim ve tüm öğrencilerimize de sağlıkla kalıp evdeki bu vakti iyi değerlendirmelerini dilerim. Bizler Kocatürk Ailesi olarak onların yanındayız, okullar açılır açılmaz da onlar için ne gerekiyorsa onu yapıp eksikleri kalırsa telafi edeceğiz. Bize güvenen bize inanan evlatlarını uzaktan eğitimde de yalnızca bize emanet eden tüm velilerimize teşekkür ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi