Öğrencilerini gezerek, gezdirerek, uygulayarak eğiten Gökçen Efe İlkokulu Anasınıfı, yepyeni bir projeye daha imzasını attı. “Üreten Nesil, İyi Gelecek” adı verilen proje yaklaşık 2 hafta önce başladı. Gökçen Efe’li minikler, 2 haftadan bu yana projeyle ilgili sayısız ziyaretle birlikte etkinliğe katıldı.  

Çocukların doğasında var olan fakat ilerleyen zamanlarda çeşitli nedenlerle çoğunlukla olumsuz etkilenen "Üretme" yetisini aktif hale getirmek, bununla birlikte milli üretimin farkında, ülkesine karşı sorumlu ve duyarlı bireyler nesiller yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen proje çocukların da ilgisini çekmeyi başardı.

ANNELER ARASI MEYVE SUYU YARIŞMASI

Proje kapsamında; Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası farklı etkinliklerle kutlandı. İlk olarak hazır satılan ambalajlardaki barkodlarda Türk mallarının nasıl ayırt edileceği öğrenildi. Bu bölümde öğrenciler sınıfa getirilen birçok ambalajlı ürünü Türk Malı ve yabancı malı şeklinde grupladı. Hazır gıdalar yerine ev yapımı gıdaların tüketilmesinin ve bunların faydaları üzerinde duruldu. Bununla ilgili anneler arası "Meyve suyu hazırlama" yarışması yapılırken yarışmanın jürisi çocuklardan oluştu. Yarışma boyunca birbirinden eğlenceli görüntüler ortaya çıktı.  

ÇOCUKLAR DİKİŞ TECRÜBESİ YAŞADI

Aile katılımlı etkinliklerde meyve ve sebzelerden yaratıcı ürünler hazırlandı. Sınıfa davet edilen terziler kıyafet üretimini çocuklara göstermek amacıyla çocuklara mutfak önlüğü dikti. Ayrıca her veli, atık kumaşlardan çocuklarının oyuncaklarına kıyafet dikti. Sanat etkinliklerinde ise çocuklar da dikiş dikme tecrübesi yaşadı.

FABRİKALARI ZİYARET ETTİLER

Çocukların yaşadıkları çevrenin farkına varması, birçok duyularının harekete geçmesi, birebir gerçek hayatta yaşayarak öğrenmesini sağlamak ve üretim yapılan yerleri görmeleri amacıyla civardaki bir salça fabrikası, zeytinyağı fabrikası ve un fabrikasına alan gezileri yapıldı. Böylece üretim yapılan yerler yerinde incelendi.

EN LEZZETLİ BÖLÜM MAKARNA PARTİSİ OLDU

Makarna üretimini görmek ve çocukların günlük yaşam becerilerinin gelişimini desteklemek için sınıfta hep birlikte ev makarnası yapıldı. Çocuklar bıçak ve makasla makarnaları kestiler. Sınıfta pişirilen makarnalar gün sonunda afiyetle yendi. Sanat etkinliğinde makarnalardan kolyeler, STEM etkinlikleri ile makarnalardan farklı ürünler inşa edildi. Problem durumlara farklı çözüm yolları üretme, scamper tekniği ile yaratıcı-üretken düşünme becerilerini geliştirme gibi birçok etkinliğe yer verildi.

Gökçen Efe İlkokulu Anasınıfında yılsonuna kadar devam edecek olan proje bu etkinliklerle etkili bir şekilde başlamış oldu. "Üretmeden Tüketen Toplum, Esir Olmaya Mahkum" sloganıyla yıl sonuna kadar her hafta farklı şeyler üretilmeye devam edilecek.

VELİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Projelerin başarıya ulaşmasında velilerin büyük rol oynadığını ifade eden Anasınıfı Öğretmeni Sevcan Akdeniz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Gökçen halkı ve veliler gerçekten çok ilgili. Üzerimizde emekleri çoktur. 3 yıldır Gökçen'de birçok projeye imza attık. Bu projelerin amacına ulaşmasında değerli velilerimizin ve Gökçen halkının eğitim-öğretime karşı duyarlı ve ilgili olmaları, birlik-beraberlik içinde çalışmaları en büyük etkenlerdir. Destekleri için onlara yürekten teşekkür ediyorum”

Editör: Haber Merkezi