2018 yılında gerçekleştirilen Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) sınavında Tire Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi öğrencileri aldıkları başarılı sonuçlarla göz kamaştırdı. YKS’de, Türkiye sıralamasında Yabancı Dil alanında Yankı Öztürk 650, Sayısal alanda Büşra Çulku 1288, Ege Akdeniz 1948, Başar Demir ise 3208. oldu. Eşit Ağırlık Alanında ise Evrim Ardıç 1288. sırada olmayı başardı. Okul Müdürü Öztürk Kurtça, Fen Lisesi öğrencilerinin bu sınavda büyük başarı göstererek %60’ının ilk otuzbeşbin içerisine girdiklerini kaydetti. Kurtça, sınava giren 78 öğrencinin tamamının üniversiteye yerleşecek puanlar aldığını söyledi.


TANRISEVEN, “SİZLERLE GURUR DUYUYORUZ”
Tire Kaymakamı Dr. Kaymakam Tanrıseven, sınavda başarı gösteren öğrencileri tebrik ederek, Tire’de eğitimde başarı çıtasının her geçen gün yükseldiğini belirtti. 
Bu yıl ikinci kez mezun veren Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi öğrencilerinin başarılarının göz kamaştırdığını belirten Kaymakam Tanrıseven şöyle konuştu: “Gençlerimizin başarılarıyla gurur duyuyoruz. Tire’de okuyarak mezun olan öğrencilerimizin Ülkemizin saygın üniversitelerinde okuyacak olması guru verici.”
Tire’deki okulların tamamının beslenme dostu olduğunu ve büyük bir kısmının da Beyaz Bayrak ile ödüllendirildiğini belirten Kaymakam Tanrıseven, İlçenin eğitimde başarı çıtasının her geçen gün yükseldiğini belirtti.
 

KAYMAKAM TANRISEVEN’DEN ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER
Başarılı öğrencilere, yüksek öğretimleri ve gelecek ile ilgili çeşitli tavsiyelerde bulunan Kaymakam Tanrıseven, “Kendinize güvenin ve başaracağınıza inanın. Asla karamsarlığa kapılmayın. Başarı için çalışan, emek sarf edenlere Allah da yardım eder. Kendi geleceğiniz, aileniz ve Ülkemiz için çalışmaya, azmetmeye devam edin” dedi.
Zorlu sınav maratonunun geride kaldığını belirten Kaymakam Tanrıseven, öğrencilere satranç takımı hediye ederek, eğitim yılı yorgunluğunu atmaları için farklı aktivitelerde bulunmalarını ve zeka sporu satranç oynamalarını da tavsiye etti.
 

Editör: Haber Merkezi