Geçtiğimiz yıl ani bir şekilde hayatını kaybeden Emekli Öğretmen Bülent Bökü’nün anısına ailesi tarafından uzun yıllar görev yaptığı Dört Eylül Ortaokuluna kütüphane yaptırıldı. Kütüphane’nin açılış törenine Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz gibi isimlerin yanında çok sayıda eğitimci katıldı. Dört Eylül Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşma yapan Kaymakam Tanrıseven, “Uzun yıllar öğretmenlik görevini icra etmiş olan, merhum emekli öğretmen Bülent Bökü’nün isminin ailesi tarafından yapılan bu kütüphaneye verilmiş olması, onun ismini ölümsüzleştirmiştir. Hayırsever Bökü ailesini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. 
Tanrıseven’in konuşmasının ardında kürsüye Merhum Eğitimci Bülent Bökü’nün oğlu Egemen Bökü davet edildi. Merhum babasından övgü dolu sözlerle bahseden Egemen Bökü, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; 
“Öncelikle bu mutlu günümüzde burada bizimle olduğunuz için çok teşekkür ederiz.
Babamız Öğretmen Bülent Bökü 25 yıllık Öğretmenlik hayatında 10 yıl Dört Eylül Ortaokulu’nda görev yaptı ve Dört Eylül Ortaokulu’ndan emekli oldu. Görev yaptığı yıllarda Kütüphaneciliğe çok önemsedi ve Öğrencilerini kitap okumayı sevdirmek için emek verdi.
Atatürk’ün izinde vatanını, bayrağını seven bir nesil ilkesiyle öğretmenlik mesleğini onuruyla yaptı.
Dört Eylül Ortaokulu Öğretmen Bülent Kütüphanesi Babamızın Okulumuza, Öğrencilerine Armağanıdır. Son görevini de yapmış ve öğrencilerimize kitap okuyabilecekleri hayalindeki kütüphaneyi hediye etmiştir. Şahsım adına Canım Babamıza ailemize böyle bir misyon yüklediği için çok teşekkür ederim. İyi ki bizim babamızsın. Nur içinde yat güzel insan”

BÜLENT BÖKÜ KİMDİR?
6 Mart 1955 Tarihinde Manisa nın Turgutlu İlçesinde dünyaya geldi.Öğretmen bir babanın çocuğu olan Bülent Bökü,1979 yılında Diyarbakır ın Lice ilçesinde öğretmenlik hayatına başladı.3 yıl burada öğretmenlik ve bir dönem okul müdürlüğü yapan Bökü,eşi Nurten Bökü ile görev yaptığı okulda tanışarak evlendi.
1985 yılında Konya nın Beyşehir İlçesine tayini çıkan Bökü,Beyşehir İmam Hatip Lisesinde 1993 yılına kadar görev yaptı.1994 yılından emekli olduğu 2004 yılına kadar Tire DörtEylül Ortaokulunda Türkçe Öğretmeni olarak öğretmenlik hayatına devam etti.Bir dönem Tire Öğretmenevi Müdürlüğü de yapan Bülent Bökü,Emekli olduktan sonra da öğretmenlikten kopmadı ve 2011 yılına kadar özel kurumlarda Türkçe Öğretmeni olarak Çalıştı.
Görev yaptığı her okul ve kurumda Kütüphaneciliğe çok önem verdi.Kitap okumanın önemine ve çocukların gelişimine katkısı olduğuna olan inancını her platformda dile getirdi ve bu yolda çalıştı. Evli ve 2 Çocuk Babası olan Bülent Bökü 17 Kasım 2017 Tarihinde aramızdan ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi