24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında “Bugün, öğretmenler günü. Baş öğretmen M.Kemal Atatürk'ün ve ülkemizin yarınını yaratan vefakar öğretmenlerimizin emekleri önünde saygıyla eğiliyorum” diyen, CHP Tire Belediye Başkan Aday Adayı Yücel Özen, “Yaşadığımız süreçte Atatürk’ün eğitim ve öğretim ilkeleri, hayalleri ve hedefleri doğrultusunda her türlü zorluğa ve sorunlara rağmen canla başla çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizin hepsi de birer kahramandır. Bu anlamlı günde başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere bizleri ve çocuklarımızı yetiştiren tüm eğitim emekçilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

EĞİTİM SİSTEMİMİZ ÇELİŞKİLER İÇİNDE

Milli Eğitim Bakanının söylemleri  ile eğitim sistemi arasındaki çelişkilerin doğurduğu eğitim açığını hatırlatan Yücel Özen, “Atatürk Cumhuriyetinin temel ilkelerinin  örselendiği günümüzde, sözde çağdaş bir görüntü veren Milli Eğitim Bakanımız, Köy Enstitüleri devam etmeliydi, kapatılması yanlıştı derken, çelişki içindeki bazı milli eğitim müdürleri, okullara hatim indirilmesi talimatı yayınlıyorsa, bir sistem ve eğitim çelişkisi, hatta faciası yaşıyoruz demektir.”dedi.

EĞİTİM BÜTÇESİNİN SADECE 8 MİLYARI YATIRIMA AYRILABİLİYOR

Devlet bütçesinden en büyük payın Milli Eğitime ayrıldığı halde bunun çok küçük bir bölümünün eğitim yatırımlarına ayrılabildiğini söyleyen Özen, “Bu gün 113 milyar gibi bir rakamla devlet bütçesinden en büyük payı almış gibi görünen milli eğitimimizde, eğitim yatırımlarına, okullarımızın onarımına, yeni dersliklerin yapımına bu rakamın sadece 8 milyarını ayırabilmesi gelinen noktayı gözler önüne sermektedir.  Üstüne üstlük taşımalı eğitim sistemi ile köy okullarımızın bir çoğu kapatılarak kaderine terk edilmiş ve geçmişteki yatırımlar adeta çöpe atılmış durumda. 2019 yılına hazırlandığımız bu gün Tire’de halen birleştirilmiş sınıfla eğitim alan köy çocuklarımız var ise yaratılan eğitim açığını kapatmak, ne yazık ki, sadece fedakar öğretmenlerimizin omzuna yüklenmiş demektir.  Fetö okullarının otomatik olarak İmam Hatip okuluna çeviren, okulların bakım ve onarımlarını belediyelere, velilerimize havale eden bir anlayış, bu gün eğitimin planlamasından nasıl söz edebilir? Bu sistemsizlik karşısında bile inanç çocuklarımızı eğiten öğretmenlerimiz elbette ki birer kahramandır”şeklinde konuştu. 

KÜÇÜK MENDERES ÜNİVERİSTESİ KURULSUN

Bu anlamlı günde ilçemizde Fetö yurtları muamelesi yapılarak, haksız bir şekilde  kapatılan Tire ADD’nin öğrenci yurdunun bir an önce yeniden açılmasını temenni ediyorum diyerek sözlerini sürdüren Yücel Özen,  “Eğitim emekçilerimizin gününde onların da mutlu olacağı adımlar atmak ilçe idarecilerimizin ve siyasetçilerimizin sorumluluğudur. Bu nedenle ilçemize vaad edildiği halde AKP iktidarının yaklaşımı ile Kiraz ilçemize aktarılan fakülte için tahsis edilen alanda Küçük Menderes Üniversitesi kurulması için çalışmalara başlanmalıdır. Eğitim alanında yaşanan açığın ve yapılan yanlışların telafisi için ilçemizde üzerimize düşen ne varsa yapmak zorundayız. Tire bir an önce birleştirilmiş eğitimlerden kurtulmalı, okullarının bakım ve onarımlarında tüm eksikliklerini tamamlamalıdır. İlçemizin artık tek gündemi modern bir öğrenci yurdu ile birlikte daha önce Ege Üniversitesine tahsis edilen alanda Küçük Menderes Üniversitesi kurulması olmalıdır.” Dedi

Editör: Haber Merkezi