Ercan ÇELİK

“Tire Lisesi” olarak da bilinen, Tire’nin köklü okulu Tire Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Anadolu Lisesi, kısa zamanda pek çok başarıya imza attı. 2018-2019 eğitim öğretim yılı başından itibaren topyekün atağa kalkan okul, çevre esnaflarından ve öğrenci velilerindenden takdir topluyor.

BAŞTAN SONA YENİLENİYOR

Mezunlar, esnaflar, kurumlar ve velilerin katkılarıyla pek çok fiziki iyileştirme yapıldı. Bunların bazıları şu şekilde; Atatürk büstü tadilatı ve boyaması, yönetmelik tabelalarının yenilenmesi, peyzaj düzenlemeleri, ses sisteminin yenilenmesi, okul giriş tabelasının yenilenmesi, bayrak direklerinin yenilenmesi, edebiyat çalışma odasının oluşturulması, Atatürk köşesinin yenilenmesi, kütüphanedeki kitap sayısının arttırılması, okul takımlarının formalarının yenilenmesi, okul bahçesindeki çeşmelerin yenilenmesi ve boyanması, C blok kısmının iç cephesinin tamamıyla boyanması, sınıf tabelaları ve iç yönlendirme levhalarının yenilenmesi, duyuru panolarının yenilenmesi.

MÜSABAKALARDA ÜSTÜN BAŞARI

Fiziki iyileştirmelerin yanı sıra akademik, sosyal ve sportif faaliyetlere de ağırlık veren okul yönetimi bir buçuk ay gibi kısa bir sürede pek çok müsabakadan başarıyla çıktı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konulu Kompozisyon Yarışması İlçe 2.’si ŞAİK 12. Sınıf öğrencisi Elif Toktaş oldu. 10 Kasım Atatürk’e Sevgi ve Saygı Konulu Kompozisyon Yarışması İlçe 1.’si Beyza Turan ve İlçe 2.’si Sevda Akça da yine ŞAİK öğrencisi. Öte yandan Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürlüğü’nün düzenlediği Bölgesel ve İl düzeyi okullar arası güreş turnuvasında ŞAİK Anadolu Lisesi öğrencileri okullarını ve Tire’yi başarıyla temsil ederek  ilçeye 7 madalya ile döndüler. Müsabakalarda, Ali Candan 100 kg bölge birincisi, Ahmet Aydın 68 kg bölge ikincisi, Mehmet Çallı 70 kg bölge üçüncüsü, Furkan İnceoğlu 55 kg bölge üçüncüsü, Ali Yağcı 62 kg İzmir İl üçüncüsü, Salman Aslan 64 kg İzmir İl Üçüncüsü ve Serhat Efe Gündoğan 85 kg İzmir İl Üçüncüsü oldu.

OKUL BAHÇESİ YENİLENECEK

Okulun ön büyük bahçesinin 50 yıl önce atılan betonu artık miladını doldurduğu için özellikle sportif faaliyetlerde öğrenci yaralanmalarına sebep oluyor. Bunun önüne geçmeye kararlı olan okul yönetimi, buranın betonunu yenilemek için kolları sıvadı. Okul bahçesinin beton zeminin yenilenmesi için Tire’deki işadamları, kurumlar ve veliler ile temas kuran okul yöneticileri okul aile birliği kanalıyla destek toplamaya devam ediyor. Bu süreci Tire basını olarak bizler de yakından takip ediyoruz. İlerleyen haberlerimizde bu süreçte destek olan kurum ve firmalardan da bahsedeceğiz.

Editör: Haber Merkezi