Yazın hayatına 1974’te başlayan yüz elliyi aşkın şiir, öykü, roman, tiyatro eseri bulunan, eserleri Almanca, İngilizce, İspanyolca, Farsça, Macarca gibi dillere çevrilen, çocukların içindeki gizli gücü bulmalarına katkı sağlamak amacıyla inançla ve umutla çocuk kitapları yazan usta yazar Aytül Akal, Kocatürk Okullarındaki söyleşi programları kapsamında bu hafta Tire Kocatürk Koleji’ndeki öğrencilerle buluştu.

Yazarın “ Esrarengiz Duman” adlı eserini okuyan 4./5./6./7. sınıf öğrencileriyle söyleşi yapan Yazar Aytül Akal, önce öğrencilerle tanışıp kendinden ve eserlerinden söz etti sonra öğrencilerin kitabıyla, yazarlık serüveniyle, kitap okuma alışkanlığının kazanılmasıyla ilgili sorularını yanıtladı. Öğrencilere kitap okumanın değerini anlatan paylaşımlarda bulundu ve söyleşinin ardından öğrencilerin kitaplarını imzaladı.

Söyleşinin ardından konuşan Yazar Aytül Akal: “ Böyle bir etkinlikte yer almasını sağlayan, kendisini öğrencilerle buluşturan başta Kocatürk Okullarının Kurucu Mustafa Kocatürk’e, bu etkinliğin tüm Kocatürk Okullarında yapılmasını sağlayan ve kendisini misafir eden idarecilere, öğretmenlere ve en çok da kitabını okuyup ona sorular soran, imzalı bir kitaba sahip olmanın heyecanını yaşayan öğrencilere teşekkür etti.”

Editör: Haber Merkezi