80. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu’nda görevli öğretmenler, hem kendilerinin hem de öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanması ve öğrencilerin okumayı öğrendikten sonra bu eylemi zevkle yapmalarını sağlamak amacıyla “Öğretmenim, Okuyorum” adı altında bir proje düzenledi. Türkçe Öğretmeni Özgür Kırlı’nın danışmanlığını yaptığı proje, 4 yıldan bu yana başarıyla sürdürülüyor. Okuma alışkanlığının yanı sıra okul kültürüne katkı sağlamasının da hedeflendiği proje, tüm öğretmenler tarafından titizlikle takip ediliyor.

PROJE NASIL İŞLİYOR?

Okuldaki öğretmenlerin tamamı bu projeye katılıyor. Öğretim yılı başladığında tüm öğretmenler bir araya gelip yıl boyunca okunacak kitapların listesini oluşturuyor. Sayısı en az 20 olmak üzere belirlenen kitaplar temin edildikten sonra her öğretmen bir ay içinde bir kitap okuyor. Her kitap okuma başlangıcında ‘Tatlı yiyelim, Tatlı Okuyalım’ sloganıyla bir araya gelen öğretmenler pasta kesiyor ve bunu kutluyor. Böylelikle Temin edilen 20 kitap eğitim yılı boyunca her ay farklı öğretmen tarafından okunmuş oluyor.

SONUÇLAR VERİMLİ

Hedeflerinde yüzde yüz başarıyı elde eden projenin sonuçları öğrencilere de yansıdı. Oldukça verimli olduğu gözlenen proje, öğrencilerin de ilgisini çekmeyi başardı. Her ay öğretmenlerinin elinde farklı bir kitap gören öğrenciler okunan kitapları merak eder oldu. Bu sayede öğretmenler de okudukları kitaplar hakkında her fırsatta birbirleriyle sohbet ederek okulda daha samimi bir çalışma ortamı oluşturdular. 

Editör: Haber Merkezi