Türk satrancı olarak bilinen Mangala, artık Tire’de ZEGEM Zekâ Geliştirme Merkezi’nde.

Ergün ÇELİK

Çok eski yıllardan beri oynanan strateji oyunu Mangala, bundan sonra Tire’de Zegem Zekâ Geliştirme Merkezi’nde oynanacak. Son yıllarda Türkiye ve dünya üzerindeki birçok ülkede rağbet gören zekâ oyunları arasına giren Mangala 5 yaş üstü her yaş grubuna hitap ediyor. İki kişi ile oynanan mangala matematik, kurnazlık, uyanıklık, önceden görme, esneklik, direnme, sağgörü ve bellek alanlarında kişiye katkı sağlıyor. Mangala’yı diğer oyunlardan ayıran bir diğer özellik ise eğitimcisinden,

çobanına, öğrencisinden, çiftçisine, eğitim, yaş ve mevki gözetmeksizin herkesin oynayabilmesidir. Mangalayı satın alabileceğiniz gibi kendiniz de evde basit malzemelerle yaparak, ailece oynayabileceğiz oyunlar arasına katabilirsiniz.

      Zegem yaz programı içerisinde tüm öğrencilere ücretsiz olarak öğretilen mangala, şimdi de küçük büyük herkese özel olarak Zegem’de öğretiliyor. Bir hafta içerisinde mangala eğitimini’nin tamamandığını belirten Zegem kurucuları, kayıtların sınırlı olduğunu ve kendi kültür mirasımız olan mangala’nın hep beraber sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi