13 Mart 2016 Pazar günü Türkiye genelinde yapılan YGS sonuçları 25 Mart 2016 Cuma günü açıklandı. 2015-2016 öğretim yılında faaliyete geçen ilçemizin ilk özel Temel Lisesi olan Tac Temel Lisesi 2016 YGS de Türkiye genelinde ilk Dört Binde bir öğrencisi yer almıştır. Deniz Özdemir adlı öğrenci, ilçemizin, ailesinin ve öğretmenlerinin gururu olmuştur.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan okul müdürü M. Cengiz Ekşioğlu; “2015-2016 öğretim yılında ilçemizin ilk özel lisesi olarak eğitim öğretim hayatına başladı. 2016 YGS bizim okulumuzun da bir sınav yılı idi. Okulumuzun 12. Sınıf öğrencisi Deniz Özdemir YGS sonuçlarına göre YGS1, YGS2 puan türlerinde ilk dört binde Türkiye derecesi yapmıştır. Öğrencimizi, ailesini ve öğrencimiz üzerinde emeği olan tüm öğretmenlerini kutluyorum. Yine aynı şekilde okulumuz öğrencilerinden Asena Pazarçeviren, Oğulcan Ak, Türkeri Demirkol, Merve Nur Işık, Deniz Kayalı, Berna Darman, Kader Bayram adlı öğrencilerimiz de Türkiye genelinde çok güzel dereceleri elde ettiler.

YGS’ye giren ve 180 barajını aşan tüm öğrenciler için de bir konuya da açıklık getirmek istiyorum. Sınav sonuçları ne olursa olsun, LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) üniversite adaylarının 4 ve üstü yıllık fakültelere girebilmeleri için yapılan bir sınavdır. Yani asıl sınav LYS’dir. Adaylara Haziran ayının üçüncü haftasına kadar zorlu bir çalışma temposu beklemektedir. Hem lise son sınıf konuları işlenip, öğrenilecek hem de lise 2.– 3. Sınıf konuları tekrar edilecek, pekiştirilecek.

Bunun için öğrencilerin YGS sonuçlarının etkisinden biran önce kurtulmaları gerekiyor. Son olarak tüm üniversite adaylarına LYS için kolaylıklar ve iyi çalışmalar diliyorum” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi