Ercan Çelik

Kuşadası Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Kuşadası Kaymakamlığı, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği ile Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER) işbirliğinde GL Platform tarafından Efes Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuar, dans ve müzik ve illüzyon gösterileriyle renklendi. Ege Şefler Şampiyonasına dünyanın dört bir yanından gelen aşçılar kıyasıya yarıştı. 14 ülkeden gelen aşçıların jüri başkanlığını yaptığı ve bu yıl ikincisi düzenlenen Ege Şefler Şampiyonası'na Türkiye dahil 15 ülkeden lezzet ustaları başvurdu. Ulusal olan yarışma bu nedenle uluslararası hale geldi.

TİRE EKİBİ YARIŞMAYA DAMGA VURDU

Daha önce farklı yarışmalarda pek çok başarıya imza atan Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmen ve öğrencileri Kuşadası’ndaki yarışmada da Tire’yi başarıyla temsil ettiler.

Tire ekibinden Şerafettin Tosun, gümüş madalya alırken, tavuk yemeği ile Gizem Tolan Merit Belgesi aldı. Balık yemeğinde Emircan Çakmak gümüş madalya aldı. Aynı ekipte bulunan Cansel Yenilmez, Ceyda Altın ve Fadime Peçen ise altın madalya aldılar. Tire ekibi, ekipler içinde birinci olarak altın madalya aldılar.

Okul Müdürü Dilek Aksoy, “Çok değerli öğretmen arkadaşlarımı ve sevgili öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi