Ergün ÇELİK

UNESCO 2016 Hoca Ahmed Yesevî Yılı kapsamında Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün destekleriyle Türkiye geneli resmî/özel tüm lise ve dengi okulların 9, 10, 11 ve 12. sınıflarına yönelik "Hoca Ahmet Yesevi" konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında Tire Öğretmen Melahat Aksoy Lisesi öğrencisi Rumeysa Zengin Türkiye 2.’si olarak büyük bir başarı elde etti.
   Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, konuya ilişkin açıklamasında, "Liselerde okuyan 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine, Türk kültür tarihinin en önemli şahsiyetlerinden ve medeniyetin mimarlarından olan Türk diliyle yazdığı hikmetleriyle dinimizin ve dilimizin gelişmesine büyük katkısı olan büyük mutasavvıf Hoca Ahmet Yesevi´nin tarihimizdeki yerini ve önemini kavratmak amacındayız" değerlendirmesinde bulundu.
Yarışma sonuçlarının açıklanmasının ardından Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi’nden yapılan açıklamada ise; “Türkiye ikincisi olan okulumuz  9/A sınıfı öğrenci Rumeysa Zengin’i bu büyük başarısından dolayı kutlarız. Emeği geçen Edebiyat öğretmenimiz Yakup Demirci’ ye teşekkür ediyoruz” denildi.
Ahmet Yesevi Üniversitesi tarafından şiir ve kompozisyon yarışmasında birinciye bin 500 lira, ikinciye bin lira, üçüncüye 750 lira, her dalda ikişer öğrenciye de 500´er lira mansiyon verileceği açıklandı.

Editör: Haber Merkezi