“Trafik Bilincinin Kazandırılması” projesi kapsamında Tire’de 5 bin okul öncesi ve ilkokul öğrencisine eğitim verilecek. Geçtiğimiz gün Tire İlçe Milli Eğitim binasında Şube Müdürü Erol Koyuncu ile Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu (TÜSEKON) Tire ilçe temsilcisi Hüseyin Kırlı arasında bu eğitim çalışmasını hayata geçirmek adına protokol imzalandı. Protokolün imzalanması ile kısa süre sonra eğitimler verilmeye başlanacak.

Eğitim startı ile Tire’deki trafik ehliyet kurslarında görevli olan trafik ve çevre bilgisi öğretmenleri tarafından okullarda “Trafik Bilincinin Kazandırılması”  eğitim kursları verilecek. Proje bir yıl boyunca Tire’deki tüm anaokulları ve ilkokullarda uygulanacak.

 

TRAFİKLE İLGİLİ TÜM AYRINTILI BİLGİLENDİRME

İmzalanan protokol gereğince trafik adabına ilişkin paylaşımların yanı sıra; trafik işaret ve levhaları, öğrenci servislerine binme ve inme, karşıdan karşıya geçme, emniyet kemeri takma, yaya yolu kullanma ve hız kurallarına ilişkin olarak öğrencilere eğitimler verilecek. Ayrıca çocukların edindikleri bilgileri aile bireyleriyle de paylaşması vurgulanacak.

 

“TRAFİKTE TEK HATA BÜTÜN DOĞRULARI GÖTÜREBİLİR”

TÜSEKON ile yapılan işbirliğiyle oldukça anlamlı bir çalışmayı başlattıklarını belirten Şube Müdürü Koyuncu, “İmzalanan protokolle okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocuklarımıza kazandıracağımız trafik bilinci ve trafik adabı sayesinde gelecek nesillerimizi bir trafik kültürü etrafında şekillendirmeyi amaçlıyoruz. Çocuklarımıza küçük yaşta yerleştireceğimiz bu bilinç, aynı zamanda onların ebeveynlerinin hatalarını kontrol etmelerini ve yapacakları uyarılarla onların da dikkatini çekmelerini sağlayacak.” dedi.

Editör: Haber Merkezi