Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğrenim gören veya mezun olmuş istekli öğrenci ve kursiyerlere yönelik olarak verilecek olan destekleme ve yetiştirme kursları ile ilgili usul ve esasları belirlemek üzere örgün ve yaygın eğitimi destekleme ve yetiştirme kursları yönergesi 23/09/2014 tarihinde yürürlüğe konulmuştu.
Bu tarihten itibaren Tire Kutsan Anadolu Lisesi’nde açılan destekleme ve yetiştirme kurslarına hem Tire Kutsan Anadolu Lisesi öğrencileri hem de diğer okulların öğrencileri tarafından büyük ilgi gösterilmiş ve katılım sağlanmıştı. Anadolu Lisesi İdarecileri geçtiğimiz günlerde 2017 yılı yaz dönemi kurslarıyla ilgili olarak da çalışmaları belirlemek amacıyla toplantı yapılmış, toplantıda yönerge incelenmiş ve bir yol haritası belirlenmişti.
Buna göre tüm öğrencilere gerekli bilgilendirmeler yapılarak kurslara başvuru yapmaları sağlandı Başvuru yapan tüm öğrenciler ve velileri kursların işleyişi ile ilgili bilgilendirildi. Ayrıca öğrencilerin e-kurs modülünden yararlanması amacıyla EBA şifreleri kendilerine verilerek ders seçme işlemlerinde destek sağlandı.
Tire Kutsan Anadolu Lisesi tarafından 2017 yılı Yaz döneminde açılan Destekleme ve Yetiştirme kursları 10/07/2017 tarihinde başlayacak ve 27/08/2017 tarihinde bitecektir. Kurslara 15 farklı okuldan 325 öğrenci başvuru yaparken, yine bu dönemde okulun çeşitli branşlarından 16 öğretmen de öğrencilere destek olmak amacıyla görev aldılar. 

Kursların açılışı Matematik Öğretmenleri Hakan Sakin ve Fatih Mehmet Memişoğlu’nun önderliğinde hazırlanan köfte ziyafeti ve dondurma ikramı ile gerçekleştirilirken okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte öğrenciler birbirinden eğlenceli anlar yaşadı. 

Editör: Haber Merkezi