Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) robot topluluğu tarafından organize edilen Türkiye’nin ilk ve en köklü robot yarışmaları organizasyonu olan Uluslararası 12.ODTÜ robot günleri 7-8 Mart 2015 'te büyük bir katılımla Ankara’da ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

Tire Kutsan Anadolu Lisesi öğrencilerinden Batuhan KOLDAŞ, Atakan KÖMÜRCÜ, Furkan BACAK, Berk ÇALIŞAN isimli öğrenciler 12. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri'ne katılmak için çizgi izleyen robot yaptılar.  Robot yarışmalarına katılarak okullarının ve ilçenin adını duyurmak istediklerini anlatan Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Burcu ARSLAN, "Robotumuz ön taraflarındaki sensörler yardımıyla çizgiyi algılayarak ilerliyor. Ayrıca önüne bir şey çıktımı durabiliyor ve yavaşlayıp hızlanabiliyor. Bize destek veren okul müdürümüze ve öğretmenlerimize sonsuz teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Okul Müdürü Hikmet DİVRİK, öğrencilerin yarışmalarda derece yapmasını arzu ettiklerini, şuan öğrencilerin ilk 3 e giremeseler bile Anadolu Lisesi olarak üniversitelerle aynı kategoride yarışmalarının çok büyük bir başarı olduğunu ve her konuda onları desteklediklerini kaydetti.

Yarışmaya katılım ALTERA , BOĞAZİÇİ ,ÖZSAN , AK ZİRAAT  Firma yetkilisi Güven ALTIN,Asım BATUM ve BOZETTO firmaları sponsorluğunda gerçekleşti.


Editör: Haber Merkezi