Tire’nin Gökçen mahallesinde, emekli hayırsever öğretmen Hüsamettin Bayındır tarafından yaptırılan toplam 7 derslikli ‘Gökçen Keziban ve Öğretmen Hüsamettin Bayındır Ortaokulu’ İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın da katıldığı törenle hizmete açıldı. Toplam, 500 bin lira maliyetle, 580 metre kare alana yapılan okulda 240 öğrenci eğitim görecek. Törene, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut, İzmir İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Sayım Çatalkaya, Albay Önder Ocak, Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi,  Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Davutoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.


İKİNCİ OKULU
46 yıllık öğretmenlik hayatının 42 yılını idareci geçirdiğini anlatan Bayındır,  “Yıllar önce öğretmenken görev yaptığım Kireli mahallesine ilkokul yaptırmıştım. Emekli olduktan sonra ise 4 yıl boyunca görev yaptığım Gökçen’e ikinci okulumu yaptırdım. Evimi, arsamı sattım. Emekli paramı buraya harcadım. Tek isteğim çocuklarımızın çağdaş ve kaliteli eğitim alması. Şimdi buradan söz veriyorum. Fen liselerini kazanan Gökçenli her öğrenciye 2 bin TL, onlara bu eğitimi veren öğretmenlerine de ‘Sarı lira’ hediye edeceğim” dedi. Hayırsever öğretmen törenin sonunda davetlilere yemek verdi.


AZİM ŞART
Ağır bir gribal enfeksiyon geçirmesine rağmen törene katılan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, hayırsever emekli öğretmen Bayındır’a teşekkür etti. Ayyıldız, “Yaptığınız işle bir ve bütün olursanız başarılı olursunuz. Bunun en güzel örneğini hayırsever öğretmenimiz bizlere gösterdi. Burada eğitim gören çocuklarımız yarının büyükleri olacak. Sadece İzmir’de değil, Türkiye’nin neresinde olursa olsun eğitime destek veren herkese teşekkür ederim” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut ise ilçe genelinde eğitim gören toplam 13 bin 721 öğrenciden, 3 bin 927’sinin hayırseverler tarafından yaptırılan eğitim kurumlarında öğrenim gördüğünü ve bunun da toplam öğrenci sayısının yüzde 25’ini oluşturduğunu ifade etti.





Editör: Haber Merkezi