Tire’nin köklü okullarından biri olan Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu (ŞAİK) Anadolu Lisesi’nin sosyal öğrenci kulüplerinden biri olan “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü” öğrencileri olan 10/A sınıfından Gülce Hanaylı ve Ceren Soytürk, Kulüp öğretmeni Murat Algan’ın destek ve yardımıyla, Konya ilinin Güneybağı köyünde bulunan köy okulundaki öğrencilere destek olmak üzere, “Geleceğe Işık Tut” adlı bir yardım kampanyası başlatmıştı.

 
Bir süre devam ettirdikleri kampanyaları için yoğun bir çaba içine giren ve koşturan yardım meleği gençlerin, gayretleri sonuç verdi ve çok sayıda giysi, kitap ve kırtasiye malzemesi toplandı. Toplanan yardım malzemeleri önceki gün PTT Tire Şubesi’nin kargo bölümüne teslim edildi. Okul Müdürü Mustafa Tekkelioğlu ve Kulüp öğretmeni Murat Algan ile birlikte PTT Şubesine giden yardım gönüllüsü kız öğrenciler Gülce Hanaylı ve Ceren Soytürk, beraberlerinde götürdükleri 6 çuval ve 1 koli malzemeyi ilgili memura teslim ederek büyük bir iç huzur içinde okullarına geri döndü.

Kampanyaya destek veren tüm öğrenci arkadaşlarına, öğretmenlerine ve velilere çok teşekkür eden Hanaylı ve Soytürk, bir teşekkürü de kargo ücretini üstlenen Hacı Mehmet Emin Çapkınoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’na yaptılar. Hanaylı ve Soytürk, bu gibi projelerin toplum olma, birlik ve beraberlik içinde yaşama duygularını güçlendirdiğini, hayatın paylaştıkça güzelleştiğini belirttiler.
Editör: Haber Merkezi