Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından Tireli sürücülere eğitim verildi.

Ergün ÇELİK

Hergün yüzlerce insanın yaralandığı, can ve mal kayıplarının yaşandığı, ülkenin kanayan yarası olan trafik ile ilgili sorunların enine boyuna değerlendirildiği seminer Tire Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirildi. Düzenlenen Seminere Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, İlçe Jandarma Komutanı Yüzb. Emre Davutoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, Emniyet Müdür Yardımcısı Ömüray Bozkurt, Trafik Denetleme Büro Amiri Bekir Taşdemir, Şoförler Odası Başkanı Mustafa Zenginol, Otobüsçüler Odası Başkanı Zeki Sessiz, Teira Riders Motosiklet Kulübü Başkanı Ercan Çelik, çok sayıda şoför ve motosiklet sürücüsü katıldı. Eğitimi Torbalı Bölge Trafik istasyon Amiri Komiser Yardımcısı Murat Kunt verdi. Tecrübeli trafikçi Kunt, Tireli sürücülere birbirinden önemli konularda eğitim verdi. Tireli sürücülerin pür dikkat takip ettiği eğitimde Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu. Programın sonunda Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi sahneye çıkarak eğitim veren Komiser Yardımcısı Murat Kunt’a plaket verdi. Tiera Riders Motosiklet Kulubü Başkanı Ercan Çelik ‘te eğitim sonunda Tireli Motosikletçiler adına Murat Kunt’a çiçek takdim etti.

Tire’de 1971 yılından bu yana tam 44 yıl boyunca şoförlük yapan ve mesleğindeki ahlaklı ve dikkatli davranışlarıyla diğer sürücülere örnek olarak mesleğinden emekli olan şoför esnafı Ahmet Erten’e de plaket verildi. Erten’in plaketini ise İlçe Jandarma Komutanı Yüzb. Emre Davutoğlu verdi. 

 

KİREMİTÇİ: “EĞİTİMLERİMİZ SÜRECEK”

Bulduğu her fırsatta halkın içine giren ve güleryüzlü tavırlarıyla her kesimin takdirini kazanan Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, etkinliğin sonunda kısa bir konuşma yaptı. Sürücülere yönelik eğitimlerin artarak devam edeceğini kaydeden Kiremitçi, yaptığı konuşmada; ”Tire’de hemen hergün bir trafik kazası yaşanıyor. Bizler bu kazaları önlemek için elimizden geleni yapıyoruz. Özellikle motosiklet kazalarında anne ve babalara çok büyük işler düşüyor. Anne ve babaların da çeşitli önlemler alması gerekiyor. Tire’deki bir diğer sorunumuz ise yaya trafiği. Maalesef Tire’de yayalara neredeyse hiç yol verilmiyor. İlçemize dışarıdan gelen turistler karşıdan karşıya geçmekte bile büyük zorluklar çekiyor. Önümüzdeki günlerde trafikte yayalara yol verilmesiyle ilgili yeni bir kampanya başlatacağız. Tüm şoför esnafı ve değerli sürücülerimizden bu konuda tam destek bekliyoruz. Bu vesileyle bu eğitime katılan tüm sürücülerimize sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 

MOTOSİKLETÇİLER, DAHA ÇOK EĞİTİM İSTEDİ

Düzenlenen eğitim seminerine ilişkin Teria Riders Motosiklet Kulübü Başkanı Ercan Çelik’te bir açıklama yaptı. Seminere Teira Riders Motosiklet Kulübü üyeleriyle birlikte katılan Çelik, yaptığı açıklamada; “Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ve Trafik Denetleme Büro Amirliği’ne bu faydalı program için teşekkür ediyoruz. Bizler motosiklet sürücüleri olarak trafikte bir çok sorun ile karşılaşıyoruz. Bunlardan en önemlisi motosikletlerin trafikte farkedilmemesi. Yetkililerden önümüzdeki günlerde sadece motosiklet sürücülerine özel güvenli sürüş ve ileri sürüş teknikleri konusunda eğitimler  vermelerini bekliyoruz.” dedi.

















Editör: Haber Merkezi