Tire’de faaliyet gösteren Özgür Motorcular adlı motosiklet kulübünün Motorcycle Training (MT) eğitmenlerini Tire’ye davet etmesi üzerine organize edilen eğitim, Tire Motosiklet Kulübü, Ephesus Selçuk ve Kuşadası Motosiklet Kulüplerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

“Motosiklet Yol Sanatı” kitabının özetini içeren Road Craft sisteminin detaylarını görsel efektler kullanarak teorik olarak anlatan eğitmenler Murat Ozan ve Tuğbay Ant, Tireli motosiklet tutkunlarına güvenli sürüşü anlattılar.

Motosikletin çok eğlenceli fakat hafife alınmayacak kadar dikkatle yaklaşılması gereken bir taşıt olduğunu vurgulayan eğitmenler, eğitime katılan sürücülerin sorularını da yanıtlayarak interaktif bir sunum gerçekleştirdiler.

“BU EĞİTİMLER BİZİM GÖREVİMİZ”

Etkinlik sonrası HaberTire Gazetesi’ne konuşan Özgür Motorcular Kulübü Başkanı Ahmet Paşalı, “İlçemizde bu gibi eğitici etkinlikler düzenlemek biz motosiklet kulüplerinin üstlenmesi gereken görevlerin en başında geliyor. Tire’de motosiklet oldukça yaygın şekilde kullanılıyor ve maalesef motosiklet kazaları da bununla doğru orantılı şekilde çok fazla. Bizler elimizden geldiğince kaskımız ve ekipmanımızla motosikletlerimizi kullanarak hem tüm sürücülere örnek olmaya çalışıyoruz hem de bu gibi etkinliklerle Tire’de motosiklet sürücülerini bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Başta salonu bize açan Tire Belediyesi’ne, eğitmen hocalarımıza ve katılım gösteren tüm külup ve üyelere teşekkür ediyorum. Bu gibi etkinliklerimiz devam edecektir.” Dedi.

Eğitim sonrası Ahmet Paşalı eğitmenlere çiçek takdim ederken, hep birlikte çekilen hatıra fotoğrafıyla etkinlik sona erdi.

Editör: Haber Merkezi