Yükseköğretim için ilk hamle yapıldı ve Tire Kaymakamlığının girişimi ile yurt yapımı için arazi tahsisi gerçekleştirildi. Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, yükseköğretimin Tire’yi çok daha iyi bir noktaya getireceğini söyledi.


Tire Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda yapılan toplantının açılışında bir konuşma yapan Kaymakam Tanrıseven, Tire’de yükseköğretimin geliştirilmesi için öncelikle arazi tahsisatının en kısa zamanda sonuçlandırılmasının önemine vurgu yaptı. Kaymakam Tanrıseven şunları söyledi:
“Tire’nin ekonomik potansiyeli ile ortaöğretimdeki öğrenci sayısına baktığımızda yükseköğretimin geliştirilmesinin şart olduğunu görüyoruz. Bu konuda çalışmalarımızı hızlandırdık. Yaptığımız girişim sonucunda Defterdarlık tarafından Yükseköğrenim öğrencilerine yurt yapılmak üzere bir arazi tahsisi gerçekleştirildi. Son aylarda yaşanan gelişmeler ve kentin dinamiklerinin konuyu sahiplenmesi umut vericidir.


BELEDİYEDEN DESTEK
Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek de Tire’de fakülte ve yüksekokul açılması için Belediyenin tüm imkanları seferber edeceğini söyledi. Başkan Çiçek, “Yükseköğretim alanı için arazi tahsisi işini takip ediyoruz. İmarda gerekli düzenlemeler yapılacak. Sayın Kaymakamımız önderliğinde bu işi başaracağımıza inanıyorum” dedi.


TOPLANTIYA KATILANLAR
Kaymakam Tanrıseven Başkanlığında yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Mal Müdürü Niyazi Kesim, Tapu Müdürü Hakan Öztürk, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Zeynep Özlem Şen ve diğer teknik personel katıldı.

Editör: Haber Merkezi