Tire Özel Bilgi Koleji tarafından 4. 5. ve 6. sınıfta okuyan öğrencilere bursluluk sınavı düzenlendi. Valilik onayı ile yapılacak olan sınava 4. 5. ve 6.sınıfta okuyan her öğrenci ücretsiz olarak katılabilecek. 

Ergün ÇELİK

Bursluluk Sınavı 28 Mart Cumartesi günü, saat 10.00’da başlayacak. Yıllardır bilgi yarışmaları düzenleyen, Tire Özel Bilgi Koleji’nin tecrübeli ekibi, sınavdan sonra öğrenciler ve misafirler yemek yerken sınavları değerlendirecek. Dereceye giren ve ödül kazanan öğrencileri belirleyecek. Yemekten sonra Bilgi Koleji konferans salonunda kısa bir program yapılıp arkasından ödül törenine geçilecek. Ödül töreninde 30 adet başarı belgesi, 30 adet madalya ve 30 adet kitap ödülü verilecek.

SELÇUK VE BAYINDIR’DAN ÜCRETSİZ SERVİS KALKACAK
21 yıldan beri Tire’de eğitim veren Özel Bilgi Koleji, sadece kendi okullarına kayıtlı olan öğrencilere değil, Tire, Selçuk ve Bayındır’daki tüm öğrencilere değişik faaliyetler yaptırıyor. Çeşitli spor turnuvaları, bahar şenlikleri, bilgi yarışmaları, resim sergileri, bilim fuarları, konferanslar, fotoğraf yarışmaları, boyama şenlikleri, fidan dikme kampanyaları, kardeş okul uygulamaları, abalone, mangala, koridor ve satranç gibi zekâ oyunu turnuvaları bu faaliyetlerden bazılarıdır. Özel Bilgi Koleji Bursluluk Sınavlarına da Selçuk ve Bayındır’dan yoğun katılım oluyor.

SINAV KAYITLARI 27 MART’TA BİTİYOR
Tire Özel Bilgi Koleji’nin düzenlediği, Bursluluk Sınavı soruları, akademik başarıyı ölçen soruların yanında, bilimsel bakış açılarını değerlendiren zekâ soruları da içeriyor. “Çoktan Seçmeli Test” şeklinde yapılan sınavda 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Yarışmaya katılmak isteyen okullar veya öğretmenler öğrencileri adına toplu başvuruda bulunabilecekleri gibi, öğrenciler, velileri veya öğretmenleri www.tirebilgi.com sitesindeki “Katılım Formunu” doldurarak bireysel başvuru da yapabiliyorlar. Kayıtlar 27 Mart Cuma günü mesai bitimine kadar devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi