Ercan ÇELİK:  2006’da dershane olarak kurduğunuz kurumuz liseye dönüşünce ne gibi zorluklarla karşılaştınız?

Oktay AYKUTALP:  Uzun yıllar dershanecilik yaptıktan sonra okul olmak bizim için de öğretmenlerimiz için de farklı bir duyguydu. Okula dönüştüğümüzde kaygılarımız vardı, yeterli öğrenciyi bulabilecek miydik? Ama bu kaygının yersiz olduğunu kısa sürede anladık. Dershanecilik dönemindeki kaliteli eğitim anlayışımız kısa sürede başarılı bir öğrenci kitlesine kavuşmamızı sağladı ve ilk senemizde hem YGS hem LYS birinciliğini okulumuzun öğrencisinin kazanması ve 12. sınıf öğrencilerimizin istedikleri üniversitelere yerleşmeleri bize olan inancı arttı.

Ercan ÇELİK:  Temel liseler için hem okul hem dershane ifadesi doğru mu sizce?

Oktay AYKUTALP: Öncelikle okuluz, milli eğitimin müfredatını ve talimatlarını uyguluyoruz, tüm sosyal ve kültürel, sportif faaliyetlere katılıyoruz ama etüt sistemlerimiz, birebir programlarımız, her hafta yapılan deneme sınavlarımız, koç öğretmenlik sistemimiz, her sınıf düzeyinde YGS/ LYS çalışmalarımızla dershanecilik alt yapımızı ve tecrübelerimizi derslerimize aktarıyoruz, bu da başarımızın kaynağı.

Ercan ÇELİK:  Okulunuzda aynı zamanda " Mezun Kurs Programı " da var, bu konuda da biraz bilgi verebilir misiniz?

Oktay AYKUTALP: Dershaneler kapatılınca mezunlara kurs verme hakkı temel liselere tanındı, biz de iki senedir bu faaliyeti sürdürüyoruz ve geçen sene çok yüksek bir LYS yerleştirme başarısı elde ettik. Bunun neticesinde bu sene mezun kursumuza katılan öğrenci sayımızın çokluğu ve bu öğrencilerin çoğunun bilinçli olarak mezuna kalan, sıralamalarının çok yüksek öğrenciler olması. Bu da gurur verici. Onlara hedeflerine giden yolda yardımcı olacağız. 

Ercan ÇELİK: Sorularımızı yanıtladığınız için teşekkür eder, yeni eğitim döneminde Tac Lisesi’ne başarılar dilerim. Son olarak siz,  sevgili okurlarımıza ne söylemek istersiniz? 

Oktay AYKUTALP: Bizler de size teşekkür ederiz, Tire’de eğitim camiasındaki tüm gelişmeleri okurlarınızla paylaşıyorsunuz. Kurumumuzun başarısının yükselmesini sağlayan okul idarecilerime, öğretmen kadroma, en kıymetli- varlıklarını çocuklarını- bize emanet eden velilerimize, başarılarıyla bizleri onurlandıran öğrencilerimize de teşekkür ediyorum ve tüm eğitimcilere, öğrencilere güzel bir eğitim yılı diliyorum.

Editör: Haber Merkezi