Havaların ısınması ile birlikte Tire’deki sosyal sportif ve kültürel faaliyetler arttı. Tire Özel Bilgi Koleji tarafından ödüllü düzenlenen Fen ve Matematik yarışması da 19 Nisan Cumartesi günü yapılacak.


 Yarışmaya Tire çevresinde okuyan tüm 5. 6. ve 7. Sınıf öğrencileri katılabiliyor. Büyükşehirlerde yıllardır yapılan Fen ve Matematik yarışması, Tire’de ilk defa yapılmış olacak. Yarışmanın ileriki yıllarda da yapılarak geleneksel hale getirilmesi planlanıyor.

Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, çocuğunun katılmasını isteyen veliler ya da öğrencisinin katılmasını isteyen öğretmenler www.tirebilgi.com sitesindeki yarışma Başvurusu bölümündeki katılım formunu doldurarak veya 512 83 92 numaralı telefonu arayarak kolayca kayıt yaptırabiliyorlar. Kayıtlar 18 Nisan Cuma günü mesai bitimine kadar devam edecek.


Yarışma 19 Nisan Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak. Yarışmadan sonra isteyen öğrenci ve velilere okulda öğle yemeği ikram edilecek. Yemekten sonra Bilgi Koleji konferans salonunda kısa bir program yapılıp arkasından ödül törenine geçilecek.


Ödül töreninde 30 adet başarı belgesi, 30 adet madalya ve 1.500 TL’den fazla nakit para ödülü verilecek. 


Konu ile ilgili bilgi veren Tire Özel Bilgi Koleji Müdürü İsmail Özgüç “Bölgemizin halkı eğitime karşı çok duyarlı. Biz de, bize güvenen insanların desteği ile daha güzel işler de yapmaya çalışıyoruz. Matematik ve Fen yarışmasına da katılımın iyi olmasını bekliyoruz. 1994 yılından beri bölgemizde faaliyet gösteren bir özel okul olarak daha önce de pek çok faaliyete imza attık. Çeşitli spor turnuvaları, bahar şenlikleri, bilgi yarışmaları, resim sergileri, bilim fuarları, fotoğraf yarışmaları, boyama şenlikleri, kardeş okul uygulamaları ve satranç turnuvaları bu faaliyetlerden bazılarıdır. Sadece bize kayıtlı olan öğrencilere değil bölgemizdeki (Tire, Selçuk ve Bayındır) tüm öğrencilere faydalı olmayı, dolaylı olarak da bölgemizdeki eğitim kalitesini arttırmayı hedefledik.”dedi.

Editör: Haber Merkezi