Öğrencileri araştırma yapma ve çalıştığı konu hakkında sonuçlarını sunabilme yetisi kazandırma amaçlı etkinlik 11-12 Mayıs 2016 tarihlerinde Sosyal Bilimler Spor salonunda gerçekleşti. Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ERKUT tarafından açılışı yapılan fuar renkli görüntülere sahne oldu. Öğrencilerin projelerini sergiledikleri araştırmaları hakkında bilgi paylaşımı yaptıkları yaklaşık 80 proje yayınlandı. Fuarda görevli olarak standalarda bekleyen yaklaşık 180 öğrenci ve 25’ye yakın öğretmen gelen misafirlere projelerini anlattı.   Sergide bir çok özel okul, lise ve ortaokulkdan gelen öğrenciler ve velilerin katıldığı fuar, öğrencilerin sosyal olarak gelişmelerinede katkıda bulundu.

İki değişik statüden öğrencileri bünyesinde bulunduran okul, hem Öğretmen Lisesi öğrencilerinin projelerini  hem de Sosyal Bilimler Lisesinin öğrencilerin projelerini sergiledi. Sosyal Bilimler projeleri olarak Yabancı diller (İngilizce, Almanca), Tarih,Coğrafya, Felsefe ve Edebiyat ağırlık kazanırken Öğretmen   Lisesi öğrencilerinin projeleri ağırlıklı olarak Fizik, Kimya ve Biyoloji anlanlarından geldi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde TÜBİTAK görevlisi kişiler tarafından ziyaret edilen fuar yetkililer tarafındanda beğeni aldı. 


























Editör: Haber Merkezi