Tire’de Eğitim-Sen üyesi bir gurup öğretmen Milli Eğitim Müdürlüğüne toplu dilekçe vermek isteyince Polisle kısa süreli gerginlik yaşadı.

 

Fatih ŞAŞMAZ / Tire İHA

 

Geçtiğimiz yıl gezi direnişi sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan için Tire’de eylem yapan Eğitim Sen üyelerinden  üç kişiye  iddiaya göre yakalarında Berkin Elvan fotoğrafı taktıkları gerekçesi ile soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın başlamasının ardından tekrar yakalarına Berkin Elvan resmi takan bir gurup Eğitim-Sen üyesi geçtiğimiz Çarşamba günü Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamanın ardından Milli Eğitim Müdürlüğüne toplu olarak dilekçe vermek isteyen Eğitim-Sen üyeleri burada Polisle kısa süreli gerginlik yaşadı.Polisin içeriye tek tek girin uyarısına sinirlenen Eğitim-Sen üyeleri polislere  Burada sizin ne işiniz var burası bizim kurumumuz istediğimiz gibi girip çıkarız. Şeklinde açıklamalar yaparak polis barikatını aşıp içeriye girdiler.

 

 

POLİSİ DIŞARIYA ÇIKARDILAR

Kısa süre Milli Eğitim Müdürlüğü içerisinde de polisle polemik yaşayan sendika üyeleri daha sonra Polisin binadan çıkmasını istedi.Polisin sağduyulu davranışı ile son bulan gerginliğin ardından Sendika üyeleri dilekçelerini toplu olarak verip olaysız bir şekilde dağıldı.

 

EĞİTİM SEN’DEN BASIN AÇIKLAMASI

Konuyla ilgili olarak basın açıklaması yapan Eğitim Sen Tire Temsilciliği’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“31 Mayıs 2013 tarihinde başlayan Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeği sonucunda yaralanıp komaya giren BERKİN ELVAN 269 gün sonunda yaşam mücadelesini 11.03.2014 tarihinde kaybetmiştir.

      Bu haberi yazılı ve görsel basından öğrenen Eğitim Sen ve Tire Eğitim Sen Temsilciliği olarak aynı gün Eğitim Sen Genel Merkezinin ve Temsilciliğimizin aldığı karar doğrultusun öğleden sonra iş yerlerinde üyelerimizin ve duyarlı bütün öğretmenlerimizin katılımıyla BERKİN ELVAN kokarttı takmak ve aynı gün saat 18.00’da İlçemiz Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması yapılmasına karar verilmiştir.

     Eğitim Sen ve Eğitim Sen Tire Temsilciliği olarak toplumda meydana gelen her olaya yasalar çerçevesinde tepki koymaktan hiçbir zaman çekinmedik, boyun eğmedik ve eğmeyeceğiz.

   Ama ne acıdır ki evinden ekmek almak için çıkıp, polisin attığı gaz fişeğiyle yaralanıp 269 gün yaşam mücadelesi veren ve bu mücadeleyi kaybeden BERKİN ELVAN için kokart takıp basın açıklaması yapan duyarlı, içinde insan sevgisi olan ve hiç kimsenin ölmemesi için mücadele eden Eğitim Senli Öğretmen arkadaşlarımızdan üç öğretmene 147 Alo ihbar hattına şikâyetten dolayı soruşturma açılmıştır.

   Soruşturma ilk önce mayıs ayı için açılmış. Velilerin, öğrencilerin ve üç öğretmen arkadaşımızın ifadesi alınmış, ardından yaz tatili döneminde beş velinin daha ifadesine başvurulmuştur.

     Bununla yetinmeyen Milli Eğitim Müdürlüğü 24. 09 2014 tarihinde öğretmenlerin savunmalarının tekrar alınması amacıyla öğretmenlerimizin çalıştığı R. Kirazoğlu Okuluna soruşturma yazısı göndermiştir.

         Eğitim Sen ve Tire Temsilciliği olarak Milli Eğitim Müdürlüğünün öğretmenlerin savunmasını istediği yazıda kendi öğrencisi olan,13 yaşındaki bir çocuğun ismini almakta bile sakınca görmesi sanki hayatını kaybeden kişinin bir çocuk değil de onlara düşman birisiymiş gibi ‘gezi parkı olaylarında ölen bir çocuğun’ diye ifade kullanması, Ülkemiz de Milli Eğitimin ( geleceğimize yön verecek kurumun) başındaki bu insanların çocuklarımıza ırkçı,meshepçi , ayrıştırmacı ve ötekileştirmeci gözüyle baktığının kanıtıdır. Buradan Milli Eğitim Müdürlüğünün bu hitap şeklini kınadığımızı bir kez daha söylüyoruz.

    Eğitim Sen ve Eğitim Sen Tire Temsilciliği olarak şunun iyi bilinmesini istiyoruz. Ne sizin baskılarınız ne soruşturmalarınız ne de sürgünleriniz bizi korkutamaz ve sindiremez. Biz hem soruşturma açılan öğretmenlerimizin arkasında olduğumuzu, hem de çocuklarımızın ve insanlarımızın öldürülmesine sessiz kalmayacağımızı tüm kamuoyuna duyuruyoruz.”

Editör: Haber Merkezi