Milli Eğitim Bakanlığı tarafından devlet okullarında okuyan ve özel okula geçmek isteyen öğrencilere verilen destekler belli oldu.

Ergün ÇELİK
 Anaokullarından 32 kişiye2.500’er liradan 80.000 TL, ilkokullardan 57 kişiye 3.000’er liradan 171.000 TL, ortaokullardan 99 kişiye 3.500’er liradan 346.500 TL, liselerden 2 kişiye 3.500’er liradan 7.000 TL eğitim desteği hakkı verildi.

Devletin özel okul desteğini kazananlara okudukları okul bitene kadar, tekrar başvuruya gerek kalmadan her yıl aynı destek uygun oranda arttırılarak verilecek. Eğitim desteğine hak kazananların destekten faydalanabilmeleri için 18 Eylül tarihine kadar evrakları ile destek kazandığı okula başvurmaları gerekiyor.

ÖZEL OKUL TEŞVİK EK BAŞVURULARI BAŞLADI
İlk müracaatını yapmayan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ikinci müracaat başlatıldı.  İlk müracaatlara 180.637 öğrenci başvurmuş bunlardan 176.417’si tercih yapma hakkı kazanmıştı. Buna göre ikinci müracaatta en az 70.000 kişinin destek için tercih hakkı kazanması bekleniyor.
Devlet desteği almak isteyen velilerin, okudukları devlet okulu müdürlüğüne Haziran ayına ait gelir durumunu gösteren belge ile başvurması yeterli. Ayrıca üniversitede okuyan çocuğu olanların ek puan almaları için öğrenci belgesi de götürmeleri gerekiyor. Ayrıntılı bilgi www.meb.gov.tr adresinden alınabiliyor.

SON GÜN 18 EYLÜL ÇARŞAMBA
Devlet desteği almak isteyen veliler 18 Eylül Perşembe günü mesai bitimine kadar başvurabilecek. Destek kazananlar 19 Eylül’de ilan edilecek. Okul tercihleri 20.21.22.23 Eylül tarihinde yapılacak. Kesin kayıtlar da 30 Eylül tarihine kadar yapılabilecek.
Konu ile ilgili yorum yapan öğrenci velisi Mehmet Nar “Devlet, özel okulda okuyan öğrencilere destek vermiyor. Devlet okulunda okuyup, özel okula geçmek isteyenlere destek veriyor. Aslında devlet okulunda okuyup velisi çok zengin olanlar olduğu gibi, maddi durumu çok iyi olmadığı halde çocuğunu özel okulda okutmak için fedakârlık yapan veliler de var. Özel okulda okuyanlara yapılan bu haksızlığın düzeltilmesi gerekir diye düşünüyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi