Ercan ÇELİK

Tire’nin ve Tire şiş köftenin tanıtımı noktasında özellikle son dönemde yüklendiği misyon doğrultusundan etkili projeler ortaya koyan Tire Ticaret Odası, Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerini Tire’de ağırladı.

Turizm Haftası ve Dünya Aşçılar Bayramı münasebetiyle Tire’ye gelen 46 öğrenci, Tire mutfağını ve lezzetlerini yerinde görme imkanı buldular.

Sabah saatlerinde Tire Gölet Restoran’da düzenlenen kahvaltılı programa Tire Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nadir Delikanlı, Başkan Yardımcısı Bahaettin Oktav, Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Turgay Bucak, GastroTire Mutfak Atölyesi ve Restoran sahibi Şef Serkan Çakır katıldı.

Kahvaltıda kısa bir konuşma yapan Başkan Delikanlı, “Geleceğin gastronomi uzmanları olarak Tiremize hoşgeldiniz. Tire Ticaret Odası olarak Tire’nin zengin mutfak kültürü ile sizleri tanıştırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” Dedi.

Tire’de kurduğu mutfak atölyesi ile gastronomi alanında adını duyuran Şef Serkan Çakır ise “Gastronomi için Tire muhteşem bir lokasyon. Siz gençlere önerim Tire’nin Salı pazarını mutlaka gezin. Pazardaki ürünlerin nasıl yetiştirildiğini, nerelerden geldiğini öğrenin. GastroTire olarak her zaman sizin yanınızdayız. Her konuda bize ulaşıp bilgi alabilirsiniz.” Dedi.

Konuşmaların ardından kahvaltıya geçildi. Kahvaltı esnasında Tire Ticaret Odası tarafından hazırlanan, Tire’nin meşhur lezzeti şiş köfte ve ot yemeklerinin hazırlanışıyla ilgili sunum gösterildi.

Gölet Restoran’daki programın ardından öğrenciler Ege Sucukları üretim tesisine geçtiler. Geleceğin aşçıları, burada Tire’nin meşhur lezzetleri şiş köfte ve sucuğun imalat sürecinin birebir gözlemlemiş oldular.

Editör: Haber Merkezi