Müdür Yardımcısı ve Edebiyat Zümre Başkanı Burcu Aydınoğlu Uvaçin: “Anadolu’nun kanla alınmış topraklarında dalgalanacak al bayrağımız kıyamete kadar. İşte o al bayrağın dalgalanması için bizler öğretmenler olarak gazi olmuş, şehit olmuş askerlerimizi, o kahramanlığın destanı İstiklal Marşı’nın yazılış hikâyesini, mili marşımızın şairinin yüce gönüllüğünü anlatmamız gerek. Onun için de böyle anlamlı günleri okulumuzda bir programla anmadan geçmeyiz. Bu hassasiyeti gösteren öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. “ dedi.
Edebiyat Öğretmeni Elif Türkay’ın sunumunu yaptığı programda askerler savrulurken cepheden cepheye onlara güç vermek için, kan olmak, can olmak için yazılan İstiklal Marşı’mızın tarihimizdeki önemini Eğitim Koordinatörü ve Tarih Öğretmeni Asiye Özlü anlattı. Mehmet Akif ve İstiklal Marşı’nı anlatan şiirlerin okunmasından sonra İstiklal Marşı’nın kabulünü anlatan belgesel izlendi.


Tarih Öğretmeni Asiye Özlü: “Tarihimizin bu önemli günü yad etmek istedik çünkü bizler bu ülkenin gençlerine yön verenleriz, gençler bizim geleceğimiz. Onun için milli tarihimizi yaşatmaya söz verdik, bizim de ulusal değerlerimizin yaşatılmasına katkımız olsun istedik.” Dedi.
 

Editör: Haber Merkezi