Ercan ÇELİK

Geçtiğimiz hafta Tire Sosyal Bilimler Lisesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, birçok çocuk doyasıya eğlendi ve eğlenirken öğrendi.  ‘Sosyal Sorumluluk Projesi’ kapsamında; okulun hazırlık sınıflarından yaklaşık 50 sorumlu öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Projenin yürütülmesinde ve gerçekleştirilmesinde Okul rehber öğretmeni Mücahid GELEN ve aynı okuldan mezun olmuş 2 genç sorumluluk aldı. Üniversitelerini de bitiren Psikolog İnci BECERİK ve Psikolojik Danışman Gizem GÜÇAL'ın katkılarıyla müthiş bir şölene dönüşen etkinlikte çocuklar eğlenceli zamanlar geçirerek mutlu oldular. Tiremizin farklı okullarından (Aydınoğulları, Gökçen Efe, Melahat Aksoy ve Kurtuluş İlkokulları) 3. sınıf düzeyindeki yaklaşık 140 öğrenciyi ağırlayan proje sorumluları ikramlarıylada gönülleri fethetti.
Proje yürütücüleri, şenlikle ilgili şunları söylediler: ''Bu sosyal sorumluluk projesindeki amacımız öğrencilerimizin sorumluluk alabilmesi, böyle bir projede hangi adımların atılması gerektiğini öğrenmeleri ve ilçedeki diğer okullarla köprü ve birliktelik kurulması için adım atmaktı. Ayrıca yiyecek, kıyafetler ve malzeme konusunda ilçenin önde gelen kurum ve kuruluşlarından destek alan sorumlular da çocuklarla birlikte eğlendi. Projenin diğer önemli bir yönü ise ilkokul öğrencilerinin oyunlarla birlikte ‘’Çevre ve Çocuk Hakları’ konularında farkındalık kazanmaları için çalışmalar yapılmış olmasıdır.''
Şenlikte Tire SBL öğrencileri Çevre Bilinci ve Çocuk Hakları, Ebru Sanatı, Resim yapma, Yüz Boyama, Origami, Baskı sanatı, Oyun Hamuru, Akıl Oyunları, Geri Dönüşüm, Takı atölyeleri v.b. bir çok stand açarak hem eğlenmesi hem öğrenmesi sağlandı. Gelen misafir öğrencilere ve velilerine ikramlar dağıtılarak toplu halde müzik eşliğinde halay çekerek çeşitli oyunlar oynandı. 
Şenlik boyunca okulun 4 öğrencisi palyaçoluk yaparak, çocuklara hem sosis balondan şekiller yaptı hem de etkinlikler boyunca yönlendirmeleri gerçekleştirdi.  Dans grubunu oluşturan öğrenciler çocuklarla ortak bir gösteri yaparak ''Çocuklara Haklarını'' öğreten bir koreografi ile sunumlarını gerçekleştirirken, müzik grubu ise çocuklarla birlikte şarkı söyleyip dans etti.
Bunların yanı sıra geleneksel oyunlarımızdan ‘Çuval Yarışı, Yumurta Taşıma, Sandalye Kapmaca, Halat Çekme yarışmaları da şenliğe renk kattı.
Gizem GÜÇAL, Projenin tüm aşamalarında öğrencilerin yer alması öğrencilerin sorumluluk kazanmasında, erken yaşlarda sosyal sorumluluk ve gönüllülük bilincinin yerleşmesinde çok önemli olduğunu vurguladı.  İnci BECERİK ise, 'Yapılan araştırmalara göre ülkemizde gönüllülüğe başlama yaşının yüksek ve gönüllü faaliyetlere katılımın düşük olduğu göz önünde bulundurulduğunda hazırlık sınıfı öğrencilerinin bu projeyi yapmaları büyük önem teşkil etmektedir.' değerlendirmesini yaptı. 
Şenlik Projesi için malzeme ve sponsorları bulma, etkinlikleri belirlemede öğrenciler aktif yer almışlar. Ömür Mandıra'nın baş sponsorluğu yaptığı şenlikte Mert Yapi Seramik Vitrifiye Ve Yapi Kimyasallari, Karadeniz Ekmek Fırını, Genç Kırtasiye, Tire Kırtasiye, Gol Kırtasiye, Cenk Kırtasiye, Gözdecan Kırtasiye, Tuğra Kırtasiye, Mutual Mandıra, Tuana Perde, Paşalı Konfeksiyon, Akış Perde, Tire Belediyesi, A101 Genel Müdürü Mustafa Pınarlı ve okulumuz servis şoförlerinden Eşref Koyu sponsorlukları ile bu etkinlikleri desteklediklerini öğrendik. 
Okulun Rehber öğretmeni Mücahid GELEN ve okul mezunlarından  Psikolog İnci Becerik ve Psikolojik Danışman Gizem Gücal'a Tire'de ilk defa düşünüp gerçekleştirilen proje için teşekkür ettiklerini şenliğe katılan çok sayıda öğrenci velisi dile getirdiler. Katılımcı minikler çok mutlu olduklarını, yine böyle şenlikler istediklerini söylediler. Okul idaresinden aldığımız tüyoya gör, bu etkinliğin geleneksel hale getirilmek istendiğini miniklere duyurmak isteriz. 

















Editör: Haber Merkezi