Göreve geldiği günden bu yana Tire’yi eğitim alanında marka şehir haline getirmeye çalışan İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz ve ekibi bir ilke daha imza attı. Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2018 yılında başvurulan 81.000 TL bütçeli TÜBİTAK 4007 Bilim Fuarları Projesi TÜBİTAK tarafından desteklendi.

Proje,  katılımcıların etkileşimli etkinliklerle bilim, çevre, toplum ve teknoloji arasındaki ilişkiyi fark etmelerini sağlayıp sorgulayan araştıran, çevresindeki sorunları fark edip onlara edindiği bilgileri kullanarak çözümler üreten, doğal ve beşerî bilimlere ilişkin merak uyandırıp tutum geliştiren, oyunlarla birlikte hareket etme ruhu geliştiren, hayat boyu öğrenen ve öğrendiğini kullanabilen bireyler olmalarını hedefliyor.

Proje, 14-16 Ocak 2019 tarihlerinde Bedesten’de gerçekleştirildi. Proje ile katılımcıların bilgilerini uygulamaya dökmelerini sağlayacak etkinlikler planlalanırken Katılımcıların; deney, gözlem ve uygulamaları kendilerinin yapmasıyla yaparak yaşayarak öğrenmiş olacaklarından bilimsel bilgilerin kalıcılığı sağlanacak. Şenlik öncesi görevli öğrencilere eğitim verilecek. Şenlik esnasında eğitim almış öğrencilerin atölye şefleri ve rehberler gözetiminde  ziyaretçilere bilgi paylaşımı, deney, sanatsal çalışmaları, etkileşimli uygulamalar ve oyunlarda görevli olması hem öğrencilerin bilim, sanat ve teknolojiye hakim bireyler olmalarını hemde akranlarına rol model olması sağlanmış olacak.

        Projede; Tarih,  fizik, kimya, biyoloji, matematik, mühendislik, tüketici hakları, , botanik, sanat ve tasarım,  coğrafya, jeoloji, bitki bilimi, kodlama, robotik,  sağlık, gökbilimi, edebiyat, Türkçe, çevre, mimari, sosyal bilimler, el sanatları, kültürel miras, çocuk oyunları, müzik alanlarında olmak üzere toplam 16 atölyede 50 etkinlik 24 seminer yapılacak.  Etkinliklerde güncel bilimsel konuların, matematik ve fen bilimlerinin yanı sıra; doğal yaşam becerileri, tüketici hakları, yenilebilir bitkiler, edebiyat, geleneksel sanatlar, tarih, coğrafya, kültürel miraslarımız, görsel sanatlar, müzik, geleneksel çocuk oyunları gibi sosyal ve beşeri bilimlere de yer vererek her alanda bilimsel çalışmanın yapılabileceği hususunda farkındalık yaratılması amaçlandı. Her etkinlikte engelli bireyler için zaman ayrılarak, engellilerin hayata kazandırılması hedeflendi.

Editör: Haber Merkezi