Tire Mesleki Eğitim Merkezi, mobilya bölümü ustalık öğrencileri tarafından ahşap malzeme ile yapılan “O”, “K” ve “U” harflerinden kitap rafları oluşturduğu mini kitaplık, “Al Götür OKU Getir” projesinin hayata geçmesine vesile oldu.  
İLK İNEN KUR’AN AYETİ; “OKU”
Duvara monte edilen ve oldukça şık ve dikkat çekici bir görünüme sahip olan “O K U” kitaplığında farklı türlerden çok sayıda kitap var. Okul yönetimi tarafından daha önce başlatılan “Askıda Kitap” projesini destekleyen, hatta bir adım ileri götüren “Al Götür OKU Getir” projesi ile başta okuldaki çırak öğrencileri, kalfalık ve ustalık öğrencileri ile personel olmak üzere tüm Tirelileri kitap okumaya teşvik amaçlanmakta.


OKUYUCUYA GÜVEN 
İsteyen herkes hiçbir kayıt yaptırmadan, okuldaki kitaplık raflarında bulunan, Okul idaresi tarafından alınan yaklaşık 250 kitaptan birini ücretsiz şekilde alıp evine götürebilecek ve süre kısıtlaması olmadan okuyana kadar yanında bulundurduktan sonra geri getirebilecek. 
Ortaya konan uygulama şekliyle, kitap okumak isteyenlere karşı büyük bir güvenin de ortaya konulduğu bu özel projenin gençlerimizin ve ilçemizin kültürel seviyesini arttırmada katkı koyacağı ortada.


PROJE DİĞER OKULLARA DA ÖRNEK OLMALI 
Kültür seviyesinin artması ve gelişmesine katkı sunacak bu özel proje hakkında kısa bir değerlendirme yapan Okul Müdürü Kadir Seyhan, "Mobilya bölümü ustalık öğrencilerimiz ‘O’, ‘K’, ‘U’ harflerinden oluşan bir kitaplık yaptılar. Kampanya kapsamında kitaplar okul idaresince alındı.  Bazı kitaplarda öğrenci ve öğretmenlerden toplandı. Kampanya sadece çırak öğrencilere yönelik değil. Ustalar öğrenciler, veliler ve öğretmenlerimizi de kapsamakta. Projenin diğer okullarımız içinde örnek olacağını düşünüyoruz. Tüm okullarımızı ve vatandaşlarımız projemizi görmeye ve faydalanmaya çağırıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi