Tire Kültür Derneği, kuruluşunun 10. yılını Tire Keyif Restoran’da düzenlenen yemekli gecede kutladı

 

2005 yılında bir grup Tire ve Tire kültürü sevdalısı tarafından kurulan Tire Kültür Derneği, düzenlediği birlik ve beraberlik gecesinde 10. Kuruluş yıldönümünü kutladı. Geceye Tire'den ve Tire dışından yaklaşık 200 kişilik davetli topluluğu katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı, derneğin kurulduğu günden bu yana yaptığı faaliyetlerden söz ederek, Tire Kültür Derneği'nin kurulduğu günden bu yana pek çok projeyi hayata geçirdiğini söyleyerek, "Derneğimizin bir çok etkinliğin yanı sıra Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayı, Nevruzun Kenti Tire ve Tire Kültür Envanteri gibi 3 büyük projeyi başarıyla sonuçlandırmış olmasından büyük bir onur duyuyoruz.  Derneğimize bu güne değin destek olan başta Zeybek Ateşi projesinin ana sponsoru Teco Petrolcülük Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Yalçınkaya olmak üzere, Unesco Türkiye Milli Komisyonu Başkan vekili Prof. Dr. Sayın Metin Ekici, Tire Ticaret Odası Başkanı Sayın Hüseyin Çapkınoğlu, Tire Süt Koopertatifi Başkanı Sayın Mahmut Eskiyörük, Ege Folklorlor Dernekleri Başkanı Sayın Nebi Kayan'a ve Türk kültürünü yaşatmak için yaptığımız çalışmalarda her zaman yanımızda olan dernek üyelerimiz ve dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Yönetim kurulu üyelerimize de üstlenmiş oldukları bu büyük ve kutlu sorumluluktan dolayı minnettarım. Bu yıl 10. kuruluş yıldönümümüzü kutlayarak Tire'nin en köklü sivil toplum kuruluşları arasına katılıyoruz.  Bu nedenle Kurucu üyelerimize, bu güne kadar derneğimizin yönetiminde görev alan tüm yönetim kurulu üyelerimize ve üyelerimize, Türk kültürü sevdalılarına bir kez daha teşekkürü borç biliyorum" dedi.   

 

FOTOĞRAF YARIŞMASI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Sunuculuğunu Tire Kültür Derneğinin kurucu üyelerinden Önder Özden'in yaptığı programda daha sonra, Tire Kültür Derneği tarafından organize edilen Nevruz’un Kenti Tire Fotoğraf Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Yarışmada üçüncülük ödülünü Ercan Çelik, ikinciliği Mehmet Remzi Şenki, birinciliği ise Yasin Turan almıştı. Yarışmacılara ödüllerinin yanında Tire el sanatları olan keçe minder ve telli nalın da hediye edildi.

 

KÜLTÜR EFELERİNE PLAKET VERİLDİ

Gecede ayrıca Tire Kültür Derneği ile her projesinde destekleyen kültürün efelerine plaket takdim edildi. Ege Üniverstiesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Müdürü ve Unesco Türkiye Milli Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Metin Ekici, Zeybek Ateşi Ana Sponsoru Teco Petrolcülük Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yalçınkaya,  Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Efelerin Ressamı Mustafa Ali Kasap, Tire Ege Folklör Dernekleri Federasyonu Başkanı Nebi Kayan’a Tire Kültür Derneğine desteklerinden dolayı, 10. kuruluş yıldönümü anısına hazırlanan plaketler, derneğin yönetim kurulu üyeleri Doğukan Eroğlu, Aydın Taşan,  Hayati Okuroğlu, Ali Rıza Bakanoğlu,  Hasan Hüseyin Karabacak tarafından takdim edildi.

 

10. YIL PASTASI KESİLDİ

10. Kuruluş yıldönümü pastasını derneğin kurucu üyeleri ile birlikte kesen dernek yönetimi, geceye katılan kurucu üyeler, Ayhan Akkaş, Ali Rıza Bakanoğlu, A. Levent Ertekin, Hasan Çağlı, Ayşe Kavakalan, Önder Özden,  Ahmet Aldeniz ve Coşkun Yavuz’a Dernek Başkanı Seyfullah Ayvalı tarafından vefa plaketleri sunuldu.

Tire Kültür Derneği'nin 10. Kuruluş yıldönümü kutlama gecesinde,  dernek üyesi Halil Altın’ın eğitmenliğindeki Tire Halk Eğitim Merkezi’nin İzmir 3. sü zeybek ekibi,   Küçük Menderes ve Tire yöresine ait zeybek oyunlarını sahneledi. Coşkuyla izlenilen zeybek gösterilerinin ardından,  Sertan Uysal, Kutsal Akgün, Birol Sardoğan ve Mustafa Çermikli'nin icra ettiği Türk Halk Müziği konserinde Tire'nin sevilen ses sanatçısı Özlem Turan’ın seslendirdiği türküler, katılımcılardan büyük beğeni toplanı.  Gece Tire'nin eski müzisyenlerinden İbrahim Taşan'ın seslendirdiği türküler ve davetlilerin eşlik ettiği eğlenceli anlar ile son buldu.  


Editör: Haber Merkezi