Ülke genelinde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencilerimizin hijyenik bir ortamda eğitim-öğretimini sürdürmek amacıyla milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığımız arasında 2006 yılından itibaren Beyaz Bayrak protokolü ile okullarımıza  kalite belgesi olarak kabul edilen “Beyaz Bayrak  ” verilmektedir.


Söz konusu protokol kapsamında 01.03.2018 tarihi itibarıyla 2016 yılında 4 okulumuz, 2017 yılında 5 okulumuz beyaz bayrak almaya hak kazanırken 2018 yılında 35 okulumuz beyaz bayrak alarak İzmir genelinde ilçemiz 1. olmuştur.  Eğitim kurumlarımızın temiz ve sağlıklı bir çevreye kavuşturulması sağlanmış, okullar arasında temizlik, hijyen, okul kantini vb. konularda olumlu yönde bir rekabet ortamı oluşturulmuştur.


Protokol kapsamında yapılacak çalışmalar ve denetimlerle ilçemiz genelindeki okulların tamamının beyaz bayrak alması suretiyle çocuklarımızın sağlıklı ve hijyenik şartlarda eğitim alması hedeflenmektedir. 

01.03.2018  Perşembe günü İl Milli eğitim Müdürlüğünde yapılan  toplantıda beyaz bayrak almaya hak kazanan kurumlarımız “Beyaz Bayrak”  Sertifika ile ödüllendirildi. Ödül töreninde İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Selime Doğramacı yaptığı konuşmada, Tire İlçe Milli Eğitim Müdürümüz SAYIN Özcan KARPUZ’ a ve Kurum Müdürlerimize projeye vermiş oldukları desteklerden ve  başarılarından dolayı teşekkür ederek çalışmalarındaki başarılarının devam etmesi temennilerini iletti.
Tire İlçe Milli Eğitim Müdürümüz SAYIN Özcan KARPUZ, Okul ve Kurumlarımızda Beyaz Bayrak Sertfikası alarak öğrencilerimizin hijyenik bir ortamda eğitim öğretimini sürdürmesine katkı sağlayan, sertifika alan okullarımızın sayısal çoğunluğuna bağlı olarak ilçemizi ön plana çıkaran değerli Okul/Kurum Yöneticilerimize, süreci koordine ederek katkı sağlayan Yalçın FIRAT’ a, Özel Büro Çalışanlarımıza teşekkür ederek aynı başarının bir sonraki süreç olan Beslenme Dostu Okul Programında da devamının sağlanması dileklerini iletti.

,

Editör: Haber Merkezi