24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları, dün Tire’de de yapıldı. Cumhuriyet Meydanına çelenk bırakan öğretmenler, daha sonra Belediye Kültür Salonu’ndaki kutlama programını konuklarla birlikte takip etti.
Atatürk’ün ‘Baş Öğretmen’ olduğu 24 Kasım tarihinin, 1981 yılında ‘Öğretmenler Günü’ olarak tüm öğretmenlere adanmasından bugüne her yıl kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Gününü bir kez daha dün yurt çapında kutladık. 


MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ, ÖĞRETMENLER ADINA, ANITA ÇELENK KOYDU
İlçemiz Tire’de de Belgin Atilla Çallıoğlu (BAÇ) Fen Lisesi okul yönetimi tarafından düzenlenen kutlama törenleri icra edildi. Törenlerin ilk bölümü Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, tüm öğretmenleri temsilen Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Meydandaki programa protokol üyeleri, okul müdürleri tam kadro katıldı.
TÖREN PROGRAMINI BAÇ FEN LİSESİ HAZIRLADI
Tören kutlama programının ikinci aşaması Tire Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirildi. Fen Lisesi öğrencilerinin programa gelen öğretmenleri ve diğer konukları kapı önünde çiçeklerle karşıladıkları törende sırasıyla; Tire BAÇ Fen Lisesi Müdürü Mesut Soyaslan, mesleğe yeni başlayan genç öğretmenler adına Kübra Yurttaş, emekli olan öğretmenler adına Meryem Toraman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut ve Kaymakam Mehmet Demirezer birer konuşma yaptı. 


“ÖĞRETMEN ELİNDEKİ SERVETİN KIYMETİNİ BİLMELİ”
Okul Müdürü Soyaslan konuşmasında; “Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal ve bir hizmet mesleğidir. Öğretmen her şey değil, her şeye açılan kapı olmalıdır. Öğretmen, yaptıkları kadar yapamadıklarının da bilincini taşıyan bir kişidir. Öğretmenin kendindeki gücü fark etmesi, harekete geçirmesi ve elindeki işlenmeyi bekleyen servetin kıymetini bilmesi gerekir. Bu servet onun için bir öğrencidir. Her öğrenci okumayı bekleyen bir kitap gibi birçok yeteneği olan keşfedilmeyi bekleyen kapalı bir kutudur. Yetiştirmeye çalıştığımız öğrencilerin iki yönü vardır. Bunlar; ‘akademik başarı’ ve ‘kişisel gelişimdir’.”


“ÖĞRENCİLERİ SADECE ‘GÜÇLÜ HAFIZALI’ DEĞİL, ‘GÜÇLÜ KARAKTERLİ’ DE YETİŞMELİ” 
Milli Eğitim Müdürü Erkut ise konuşmasında, öğretmenlik mesleğinin kutsiyetine vurgu yaptı. Erkut, öğretmenlik mesleğinin kaynağının peygamberler olduğunu ifade etti. Kaymakam Demirezer ise konuşmasında, öğretmenlerin sadece senenin 1 gününde hatırlanmaması gerektiğini, ayrıca bu günde sadece rutin kutlama programlarının yanı sıra öğretmenlerin ve öğretmenlik mesleğinin sıkıntı ve ihtiyaçlarının konuşulup çözümler üretilmesinin de gerekli ve çok önemli olduğunu belirtti. Kaymakam Demirezer, “Başarı herkesin sahip olmak istediği bir ölçüdür. Fakat bu ölçü sadece testlerden ve puanlardan oluşmaz. Bizler, sadece ‘güçlü hafızalı’ gençler değil, ‘güçlü karakterli’ gençler de yetiştirmeliyiz. Asıl büyük başarı budur. Eğitim sistemimizde konuşmamız ve çözmemiz gereken birçok sorun vardır” şeklinde konuştu.


ŞİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMALARINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VERİLDİ
Törende konuşmaların ardından, İlçedeki liseler arasında yapılan “24 Kasım Öğretmenler Günü” temalı şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Şiir yarışmasında; 1. Halide Şeyma Kaya (İmam Hatip Lisesi), 2. Şermin Çekilmez (BAÇ Fen Lisesi), 3. Meryem Şahin (BAÇ Fen Lisesi).  Kompozisyon yarışmasında; 1.Emine Sıla Şener (BAÇ Fen Lisesi), 2. Sertaç Taş (ŞAİK Anadolu Lisesi), 3. Aynur Gülek (BAÇ Fen Lisesi).


“ÖĞRETMENİM” ADLI ORATORYU SUNULDU
Ardından Okul öğrencilerinin hazırladığı “Öğretmenim” adlı oratoryo sahnelendi ve büyük alkış aldı. Tören sırasında etkinliklerin arasında önceden videoya çekilmiş olan ‘öğretmenlik mesleğine ilişkin görüşlerin yer aldığı’ videolarda gösterildi. Çekilen videolarda görüş bildiren isimler arasında protokol üyelerinin yanı sıra Tireli vatandaşların da yer aldığı görüldü.


EMEKLİ ÖĞRETMENLERE “HİZMET ŞEREF BELGESİ” VERİLDİ
Törende, bu yıl emekli olan öğretmenler; Hüsamettin Bayındır, Adalet Demircioğlu, Mesut Saraç, Hüseyin Göreke, Cahit Kaya, Erdem Demircioğlu, Nimet Çerçi, İrfan Mutluer ve Meryem Toraman’a Kaymakam Mehmet Demirezer tarafından “Hizmet Şeref Belgesi” ve çiçek takdim edildi.


MESLEĞE YENİ BAŞLAYAN ÖĞRETMENLER ‘YEMİN’ ETTİ
Programın sonunda, Tire’de bu yıl mesleğe başlayan genç öğretmenler; Arman İnci, Betül Güven, Buse Hepeyiler, Cisil Boyacıoğlu, Dursun Akgül, Elif Büşra Kara, Fatma Çarpar, Feyza Akyüz, Funda Kocaman, Gülcan  Dikyar, Kübra Yurttaş, Mustafa Kaya, Özlem Tığraklı, Sibel Erdoğan, Şadiye Tatık, Tevfik Yümlü, Zeki Çelebi tek tek isimleri ile anons edilerek sahneye davet edildi ve burada oluşturulan üstünde Türk bayraklarının bulunduğu masalara ellerini koyarak hep birlikte ‘Öğretmen Yemini’nde bulundular.

Editör: Haber Merkezi