Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Valiliği onayı ile yapılan sınava, 4. 5. ve 6.sınıfta okuyan her öğrenci ücretsiz olarak katılabilecek. Sınava katılacak öğrenciler bilgi seviyelerinin bölgemizde yaklaşık ne kadar olduğunu öğrenecek ve burs kazanabilecek.

Bursluluk Sınavı 27 Şubat Cumartesi günü, saat 10.00’da başlayacak. Yarışmaya katılmak isteyen okullar veya öğretmenler öğrencileri adına toplu başvuruda bulunabilecekleri gibi, öğrenciler, velileri veya öğretmenleri www.tirebilgi.com sitesindeki “Katılım Formunu” doldurarak bireysel başvuru yapabiliyorlar. Ayrıca Tire Özel Bilgi Ortaokulundan da şahsen veya telefon ile kayıt yaptırılabiliyor. Kayıtlar 26 Şubat Cuma günü mesai bitimine kadar devam ediyor.
Yıllardır bilgi yarışmaları düzenleyen, Tire Özel Bilgi Ortaokulu  toplam 30 adet öğrenciye burs verecek. Sınava giren herkes resmi sınav yönergesine uygun davranacak. Sınavın işleyişi ve değerlendirmesi tüm ilkokul ve ortaokul müdürlüklerine gönderilen resmi sınav yönergesine uygun olarak yapılacak. Yönergeye www.bilgi.k12.tr adresinden de ulaşılabiliyor
SELÇUK VE BAYINDIR’DAN ÜCRETSİZ SERVİS KALKACAK
Özel Bilgi Ortaokulu Bursluluk Sınavlarına Selçuk ve Bayındır’dan da yoğun katılım oluyor. Bu yüzden sınava katılacak öğrenciler için bu ilçelerden ücretsiz servis kaldırılıyor. Sınav sonuçları, sınav hakkında bilgilendirmeler, servis kalkış yeri ve saati, okul faaliyetleri gibi bilgiler kayıt sırasında verilen cep telefonlarına SMS olarak gönderiliyor.
22 yıldan beri Tire’de eğitim veren Özel Bilgi Ortaokulu, bireysel ve toplu sınav başarılarının yanında çeşitli spor turnuvaları, bahar şenlikleri, bilgi yarışmaları, uzay gözlemleri, robot yapım kursları, resim sergileri, bilim fuarları, konferanslar, fotoğraf yarışmaları, boyama şenlikleri, fidan dikme kampanyaları, kardeş okul uygulamaları, abalone, mangala, koridor ve satranç gibi zekâ oyunu turnuvaları, proje ve olimpiyat hazırlık çalışmaları gibi faaliyetleri ile öğrencilere faydalı olmaya çalışmaktadır. 
SINAV KAYITLARI 26 ŞUBAT’TA BİTİYOR
Tire Özel Bilgi Ortaokulu’nun düzenlediği Bursluluk Sınavı, akademik başarıyı ölçen soruların yanında, bilimsel bakış açılarını değerlendiren zekâ soruları da içeriyor. “Çoktan Seçmeli Test” şeklinde yapılan sınavda 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Ücretsiz ve ödüllü olan sınavın kayıtları 26 Şubat Cuma günü mesai bitimine kadar devam ediyor.
 
Editör: Haber Merkezi