Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, eğitim faaliyetlerini yerinde görmek, öğrencilerle etkileşimde bulunmak, ihtiyaçların tespiti amacıyla İlçe merkezindeki 4 Eylül İlkokulunu ziyaret etti. Kaymakam Tanrıseven'e ziyaretinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Koyuncu eşlik etti.


DERSE GİRDİ, ÖĞRENCİLERE SORULAR SORDU
Okul Müdürü Ünal Yıldırım'dan okul hakkında bilgi alan Kaymakam Tanrıseven, özellikle derslik durumları ve öğrenci sayıları hakkında bilgi aldı. 


ÖĞRENCİLER, TANRISEVEN’LE HEMEN KAYNAŞTI
Öğrencilerin derslerine giren, öğretmenlerle tek tek görüşen bilgiler alan Kaymakam Tanrıseven öğrencilerle bire bir ilgilendi. Başlangıçta yaşadıkları şaşkınlığı üzerinden çabuk atan minik öğrencilerle kaynaşan Kaymakam Tanrıseven ve öğrenciler arasındaki sohbet hayli renkli görüntülere sahne oldu. 
Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven'in girdiği sınıflarda öğrenciler ile ders esnasında soru-cevap şeklindeki sohbeti dikkat çekiciydi. Güncel, çevresel konular ve Cumhuriyet Bayramıyla ilgili sorduğu sorulara aldığı cevaplar Kaymakam Tanrıseven’i oldukça memnun etti. 


TANRISEVEN “EZBERCİ DEĞİL, SORGULAYAN ÖĞRENCİ YETİŞTİRİN    
Sınıf öğretmenlerine ve okul müdürüne gözlemlerini aktaran Kaymakam Tanrıseven, öğrencilerin başarılarından dolayı da ayrı ayrı teşekkür etti. Tanrıseven, öğrencilere ve öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada; ''Sadece ezbere dayalı bir ders çalışma alışkanlığı içinde olmayın, çevrenize, kentinize karşı da duyarlı olun. Değerlerimize, tarihimize sahip çıkın'' dedi. “Teknolojiyi kullanın ama onların bağımlısı olmayın” uyarısında da bulunan Kaymakam Tanrıseven, öğretmenlerden sorgulayan öğrenciler yetiştirmelerini istedi.


VELİLERLE SOHBET ETTİ
Okul bahçesinde öğrenciler ile birlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı törenine katılan Kaymakam Tanrıseven, çevresini saran minik öğrenciler ve velileriyle sohbet etti. Öğrenci velileri ile Okul Aile Birliği yöneticileri de Kaymakam Tanrıseven’e gösterdiği yakın ilgi için teşekkür etti.
 

Editör: Haber Merkezi