Tire Kaymakamlığı ve Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla düzenlenen Kariyer Günü’nde meslek erbabları ve liselerin 11. ve 12. sınıf öğrencileri buluşturuldu. İki oturum şeklinde organize edilen TAC Lisesi 1. Kariyer Günü’nün Sabah 10.00’daki Sayısal Oturumu’nda Kurum Müdür Yardımcısı Burcu AYDINOĞLU UVAÇİN tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Atilla ÖZSÖYKE bu etkinliğe dair görüşlerini ifade etti ve öğrencilere yol gösterici anekdotlar anlatıp günün anlamını belitti. TAC Lisesi Kurucusu Oktay Aykutalp de İlçe Şube Milli Eğitim Müdürü’ne etkinliklerine destek verdikleri için bir teşekkür plaketi sundu. TAC Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretmeni İpek TEKİN SARIKAYA “Meslek Seçiminin Önemi” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Bu sunumun ardından etkinliğe katılan konuklarla öğrenciler soru-cevap şeklinde sohbet etti ve öğrenciler konukların mesleklerine yönelik bilgi edindiler.

Sayısal Oturumunda konuşmacı olarak; Emniyet Teşkilatı adına İlçe Emniyet Müdürü Hasan ÖZGE, Silahlı Kuvvetler adına Tire İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre DAVUTOĞLU, Tıp Alanı için Doktor Ramazan SOYLAR, Diş Hekimliği için Elvan İNCEKARA, Mühendislik ve Ziraat alanı için Tire Süt Kooperatifi Süt İşletme Tesisi Fabrika Müdürü Fatih KARATAŞ, Eczacılık için Keseli Eczanesi sahibi Emine KESELİ, Veteriner Hekimlik için Tire Süt Kooperatifi Veteriner Hekimi Seda Kara, Fizyoterapi alanına dair Bayındır Efe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Fizyoterapi Bölüm Başkanı Elif ATEŞ, Mimarlık için Mesas Mimarlık Sahibi Mimar Saadet ŞENGÖK yer aldı.

Öğleden sonra saat 14.00’te düzenlenen Sözel ve Eşit Ağırlık Oturumunda ise aynı akışın ardından konuşmacılar ve öğrenciler buluştu ve soru-cevap kısmı başladı. İkinci oturumda konuşmacı olarak yer alan kişiler de Bankacılık alanı için Tire Akbank Şube Müdürü Muharrem ACAR, Hukuk alanına dair Avukat Gürcan UYAN, Psikoloji alanı için Mavi İnci Psikolojik Danışmanlık Merkezi sahibi İnci BECERİK, Özel Öğretim Öğretmenliği için Bayındır Efe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Bülent GİRGİN, Basın Yayın ve Gazetecilik için Haber Tire Muhabiri Ergün ÇELİK, Radyo ve Televizyon, Tiyatroculuk adına Tire Belediye Tiyatro Topluluğu Yönetmeni Dündar TAŞAL, Finans ve Yerel Yönetimler konusunda Tire Belediyesi'nde görevli Metin SARAYKÖYLÜ gibi isimlerden oluştu.

Her iki oturumda konuşmacılar önce hangi okuldan mezun olduklarını, sonra kaç senedir çalıştıklarını, neden bu mesleği tercih ettiklerini anlattılar, öğrencilerden gelen soruları Kurum Müdür Yardımcısı Burcu AYDINOĞLU UVAÇİN ‘in formatörlüğünde yanıtladılar ve son söz olarak da öğrencilere meslek seçimlerinde nelere dikkat etmeleri gerektiğini söylediler. Forumların sonunda konuşmacılara günün anısına teşekkür plaketi sunuldu.

TAC Lisesi Kurucusu Oktay AYKUTALP, düzenlenen programla ilgili bir konuşma yaptı. AYKUTALP yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Tire’de köklü bir eğitim geçmişine sahibiz diyoruz ama bu etkinlik bunun bir kere daha kanıtı oldu. Bu etkinliğin öğrencilerimize ulaşmasını sağlayan Tire Kaymakamı Sayın Dr. Hasan TANRISEVEN’e, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan KARPUZ’a, şube müdürlerimize, törenlerde protokol olarak misafir edilen ama gençler için bu platformda mütevazılık gösterip konuşmacı olarak yer alan Sayın İlçe Emniyet Müdürümüz Hasan ÖZGE’ye, Jandarma Yüzbaşı Emre DAVUTOĞLU’na, iş saatlerinden vakit ayırıp kariyer günümüze katılan konuşmacılarımıza, etkinliğimize öğrencileriyle katılan okul idarecilerimize ve öğretmenlerimize, etkinliğimizin organizasyonunda destek olan HD Ozalit Reklamcılık’a ve bu etkinliğin düzenlenmesini sağlayan TAC Lisesi idari kadrosuna ve öğretmenlerine teşekkür ederiz. Amacımız, 12 senedir üniversiteye öğrenci yetiştiren bir kurum olarak meslek seçimlerinde öğrencilere yardımcı olabilmekti. Etkinlikteki katılımın yoğunluğundan ve coşkusundan öğrencilerin de bu konuda memnun olduklarını söyleyebiliriz ve her zaman yenilikçi adımlarla başarılarını arttıran kulumuzun bu etkinliği geleneksel hale getireceğini de söylemek isterim.”

Editör: Haber Merkezi