Öğrenci Meclis Başkanı Mustafa Ali Çalışoğlu, sosyal sorumluluk projesi  kapsamında, hastanede yatmakta olan hastaları ziyaret ederek hem okul öğrencilerinin sosyal sorumluluk bilincinin gelişmesi hem de ihtiyaç duyan hastalara ziyaret yoluyla psikolojik ve sosyal destek sağlanması amacını gerçekleştirmek için proje başlattılar.
Hastane Başhekimliği ile yapılan görüşmeler ve yazışmalar neticesinde Başhekimlik tarafından verilen izin doğrultusunda Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri okul çıkış saatlerinde hastaneye giderek hastaları ziyaret ediyorlar. Projede belirtilen şekilde Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe günleri, Kulak Burun Boğaz, Ortopedi ve Çocuk Hastalıkları bölümlerine çıkarılmış olan bir takvim ve çizelgeye göre her seferde 7-10 öğrenci uygulama yapıyor. 

İlk ziyaret 31.10.2016 pazartesi günü gerçekleştiği ve günümüze kadar devam edip yürütülen projede 86 öğrenci, 4 öğretmen ve 2 idareci görev alıyor. Hastalara geçmiş olsun dileklerini iletip, onlarla sohbet edip, çocuk hastalara kitap okuyarak, oyun oynayarak zaman geçiriyorlar. Ayrıca çocuk hastalara önceden temin edilmiş hediyeler ve oyuncaklar veriliyor. Haftanın üç günü yapılan ziyaretler amaçlandığı gibi, hem öğrencilerimizin sosyal becerilerini geliştiriyor, hem de hastanede yatan hastalara moral ve  motivasyon kaynağı oluyor. 
Okul idaresine, öğretmenlerine ve böylesi bir bilinçle hareket edip projede yer alan genç öğrencilerimize  HaberTireGazetesi ve Tire halkı olarak teşekkür ediyoruz.







Editör: Haber Merkezi