Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri büyük bir başarıya imza atarak Tirelilerin göğsünü kabarttı.

Ergün ÇELİK
2014-2015 Eğitim Öğretim yılında AFS (American Field Services) tarafından kültürler arası değişim programı ile öğrenimine yurt dışında devam edebilmek için her yıl düzenlenen sınava Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi’nden 3 öğrenci katıldı. 10-A sınıfından Ecem Dağdelen, 12-C sınıfından Batuhan ÖZKAN ve yine aynı sınıftan Buse Naval isimli öğrenciler 1. basamakta yer alan Genel kültür ve Genel yetenek sınavlarını başarı ile tamamlamış ve sonraki adım olan sözlü mülakata girmeye hak kazandılar. Yaklaşık 3 saatlik tamamen İngilizce olarak tertip edilen sözlü mülakatı geçmeyi başaran öğrencilerden Ecem Dağdelen ile Buse Naval AFS programına dahil oldular. Bu kapsamda ABD, Kanada, Norveç, Almanya, İsviçre, İsveç, İngiltere, İspanya, Fransa, İtalya gibi ülkelerinde içinde bulunduğu 30 ülkeden birini tercih yaparak bundan sonraki öğrenimlerini orada tamamlama hakkına sahip oldular. Öğrencileri programın sınavına hazırlayan ve başvuru işlemlerini takip eden İngilizce Öğretmeni Veli İlker Enişte şimdi de öğrencilerle birlikte ülke seçimleri için araştırma yapıyorlar.

Okul yönetimi elde edilen başarıyla ilgili “Projede emeği geçen ve okulumuzun adını yine zirveye taşıyan İngilizce öğretmenimiz Veli İlker Enişte ve öğrencilerimize bundan sonraki eğitim öğretim yaşamlarında başarılar dileriz.” Dedi.



Editör: Haber Merkezi