Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (COGEP) kapsamında, 81 ilde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen okullarda, Zenginleştirilmiş Kütüphane Projesi hayata geçirildi. Bu kapsamda Tire Kutsan Anadolu Lisesi’nde kurulan Z-Kütüphaneye İzmir’de görev yaparken görevi başında şehit düşen Polis Memuru İsmail Aydoğan’ın ismi verildi.

 “AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARI ŞAD OLSUN”

Açılış konuşması yapan Kaymakam Tanrıseven birlik ve beraberlik mesajı vererek; ”Ülkemiz zor zamanlardan geçiyor bu uğurda can veren aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun onlara minnetle şükranlarımı sunuyorum. Kurulan bu Kütüphaneye İzmir Emniyet Müdürlüğünde görev yapmakta iken Şehit olan Polis Memuru İsmail Aydoğdu’nun ismi verilmiştir. Şehidimizin hatırası ve ismi bu kütüphanede yaşayacaktır” dedi. Tanrıseven, “Yurtiçinde ve sınır ötesinde görevi başında olan güvenlik kuvvelerimizin de Allah yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

 “ÇOCUKLARIMIZIN FAYDALI BİREYLER OLMASINI HEDEFLİYORUZ”

İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge de, Şehit Polis memurunun adına açılan kütüphane hakkında bilgi vererek, “Şehit Aydoğan’a Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Özge konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;

“Bu proje, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak, eğitim desteği verilerek topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bununla birlikte gençlerimizin öğrenme ve araştırma becerilerini geliştirmek, verimli zaman geçirmelerini sağlayarak suç ortamlarından uzak tutmak, tarih bilinci ile de geçmişimizden güç alarak geleceğe güvenle bakmaları amaçlanmıştır. Ayrıca 81 ilde kurulan tüm kütüphanelere Aziz Şehirlerimizin adları verilmiştir. Bu vesileyle vatanımızın dört bir köşesinde, sınır boylarında ve sınır ötesinde üstün bir cesaretle görev yapan ordumuza ve Polis, Jandarma, Sahil Güvenlik olmak üzere diğer güvenlik görevlilerimize görevlerinde başarılar diliyor, vatanımızın ve milletimizin bekası için uğruna canını seve seve feda eden tüm Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi de saygı ve şükranla anıyorum.

ŞEHİT AİLESİ “ÇOK DUYGULANDIK”

Açılış konuşmasının ardından Z-Kütüphanenin açılışını Emniyet Müdürü Hasan Özge ve Şehit Yakını Şahmeran Aydoğan ile birlikte yapan Kaymakam Tanrıseven hayırlı olsun dileklerinde bulundu daha sonra Z-Kütüphaneyi ziyaret etti.

Tören için Tire’ye gelen Şehidin amcası Şahmeran Aydoğan, “Bizim için sürpriz oldu. Şehidimizin isminin kütüphaneye verilmesinden son derece mutlu olduk. Devletimize minnettarız” dedi.

Açılışa davet edilen Şehit Yakınları, kendilerine yakın ilgi gösteren Kaymakam Tanrıseven’e göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi